Arkiver

BusinessNyheder

Appen Writereader vil gøre børn bedre til at læse og skrive

Writereader er et dansk startup, der vil hjælpe børn med at blive bedre til at læse og skrive. Trendsonline.dk tog en snak med to af founderne på en café i Københavns centrum.
Writereader er en ny app, der gennem fantasi og barnets eget sprog lærer dem hurtige at læse og skrive. Det er et par erfarne herrer indenfor hver deres felt der har sat sig for, at ændre den måde man lærer børn at læse og skrive på.

Janus kommer med kompetencer indenfor læring og har 15 års indskolingslærings erfaring og vandt undervisningsministeriets undervisningsmiddelpris i 2007. Babar kommer med startuperfaring og er ekspert indenfor apps – og ved hvad der skal til for at få succes i Appstore. Og den sidste del af teamet er Ulrik Jensen, der rådgiver og hjælper dem og er en del af bestyrelsen, Ulrik Jensens var tidligere en af de første der investerede i Podio.

Det var Janus Madsen, der kom til Babar Baig, efter længe søgen efter den rette samarbejdspartner. Og der skulle ikke mange samtaler til før Babar så store muligheder i Writereader

“Vi mener der er et hul i markedet og har ambitionen om at tage noget af markedet i Danmark, men den store opportunity ligger i udlandet.”, udtaler Babar Baig til Trendsonline.dk og fortsætter

“Vi er ikke et spil, vi er indlæring og bygger mere på det faglige og forskningsbaseret viden. og hvis man bruger denne app, kan man understøtte barnet i at de bliver bedre til at læse og skrive.”

“Ja, man kan lave en meningsfuld aktivitet mens børnene stadig får noget ud af det”, tilføjer Janus Madsen

Der ligger rigtig mange års forskning bag den metode som appén bygger på og derfor står de med et andet fundament end lignende apps der rammer Appstoren. Jeppe Bundsgaard der er Ph.d. og lektor på DPU, ser rigtig store muligheder for Writereader

“Appen giver mulighed for forældre og børn til at tage billeder og skrive ved billederne hvad der er foregået. Dette kan de gøre med deres børneskrivning, så godt som de kan, og have oplevelsen af de producerer noget. Forældrene kan så nedenunder skrive voksenskrift, der viser hvordan det er skrevet på den rigtige måde”.

Writereader bliver lanceret i denne uge og efter vores interview og en gennemgang af appen Writereader, er vi helt sikre på, at dem kommer vi til at høre meget mere om i dem i den nærmeste fremtid.