Arkiver

Nyheder

Mindre madspild vandt publikums hjerter ved Venture Cup

Den 24-årige studerende fra Syddansk Universitet (SDU), Christian Olesen, vandt torsdag Venture Cup finalens People’s Choice Award.

Da finalen i Venture Cup skulle afgøres torsdag eftermiddag blev det Christian Olesen, fra Syddansk
Universitet, der vandt publikums hjerte med sin idé om Butiksiden.dk.

Idéen bag sitet er, at kunderne hurtigt kan finde de gode og rigtige tilbud i lokalområdet, hvilket både hjælper på kundens pung og på det store madspild, som hver dag finder sted i de danske supermarkeder, da visse varer ikke bliver solgt hurtigt nok.

Idéen har allerede kastet en Danish Entrepreneurship Award fra 2012 af sig og i torsdag blev det så altså også til en People’s Choice Award ved Venture Cup.
Finalen foregik på Odense Rådhus, hvor alle fem kategorivindere var oppe og præsentere deres idéer foran mere end 200 tilskuere, hvoraf de fleste altså sendte en SMS-stemme til fordel for Butiksiden.dk, der vandt i People & Society kategorien.

”Det gik jo overraskende godt foran publikum. Jeg slappede meget mere af end ved min præsentation foran dommerne. Når jeg fik lov til at snakke om, hvad det er, at jeg kan, og hvad Butiksiden.dk gør, så gik det meget bedre. Jeg er jo også bare forbruger. Men efter at have deltaget i Venture Cup konkurrencer i tre år så føles det lidt som at finde den hellige gral at vinde her. Jeg er helt salig. Det var det bedste, der kunne ske i dag,” udtalte Christian Olesen efterfølgende.

De øvrige vindere:

I Cleantech & Environmet kategorien vandt RoboWerd Support fra SDU. RoboWeed Support er et digitalt system, der formindsker forbruget af sprøjtemidler med 40 procent og sparer landmænd mange penge.
I Life Science & Medtech kategorien vandt BioRepeller fra Aarhus Universitet. BioRepeller er en letanvendelig overfladebeskyttelse, der forhindrer, at alle proteiner og celler/bakterier sætter sig på tekniske overflader og apparater.

I Mobile & Web kategorien vandt QuickInspect fra DTU/ITU. QuickInspect er et professionelt værktøj til iPad, der gør det lettere for byggebranchen at afrapportere og dokumentere, lyt til vores podcast fra Startup Weekend med Quickinspect

I Product & Technology kategorien vandt DANfur fra CBS. DANfur er en ny metode, baseret på den nyeste teknologi, der gør det muligt at producere ikke-naturligt forekommende pels farver til modeindustrien.

Skriv et svar