Arkiver

Nyheder

Nye investeringsalliancer til gavn for danske startups

Det har længe stået sløjt til med investeringer til danske startups og unge iværksættere, men det ser ud til, at det endelig er ved at vende. Nye investeringsalliancer er på vej, og det giver helt nye muligheder, da investeringerne er på højde med ventureselskaberne, men mindre komplicerede. Dette kunne man i går læse på Business.dk

De danske business angels er igen kommet på banen. Sidste år investerede hver af de private investorer en mio. kr. i nye virksomheder, og dette har bl.a. resulteret i nye alliancer mellem typisk »nyrige« iværksættersucceser og mere traditionelle business angels. Denne alliance gør det muligt at skaffe kapital på størrelse med ventureinvesteringer, skriver Business.dk

At der igen er investeringslyst blandt de danske investorer er vigtigt og har en positiv effekt:

”Når flere af de succesfulde danske iværksættere på den måde går ud og genbruger de midler, de har tjent på deres forretninger, er det frugtbart for hele økosystemet. Det er ret afgørende, at den del af økosystemet fungerer. Det har det ikke nødvendigvis gjort historisk, men der er klart en tendens til, at vi begynder at komme efter det i Danmark”. Udtaler Jimmy Fussing, partner i Sunstone Capital, til Business.dk.

Thommy Ahlers er et godt eksempel på en iværksætter, der giver noget igen. Han har bl.a. solgt Zyb og Podio for betydelige beløb. Tommy Ahlers er ikke en del af et formelt business angel netværk, men han går sammen med andre ligesindede, der har samme interesse i at investere:

”Det begynder at blive interessant at se på samspillet mellem industrier. Hvor det er mig med en forståelse fra teknologisiden, som går ind og investerer sammen med andre med forståelse fra industri, logistik eller en anden branche. I takt med at teknologien er en integreret del i så mange brancher, bliver det interessant for en som mig at investere i et netværk af bredere kompetencer”. Siger Tommy Ahlers til Business.dk.

Click A Taxi er et godt eksempel på et startup, der har fået tilført kapital fra en investeringsalliance, som normalvis ville have fået det fra et ventureselskab. I november fik de en kapitaltilførsel ca. 9. mio. kr. fra bl.a. Tommy Ahlers og fire andre.

At det ikke foregår via ventureselskaber gør ifølge iværksætter Søren Halskov Nissen processen langt mindre ukompliceret.

Læs mere på Business.dk

Skriv et svar