Arkiver

Nyheder

Visual Revenue opkøbt af amerikanske Outbrain

Det danske startup Visual Revenue er blevet opkøbt af amerikanske Outbrain. Visual Revenues founder, Dennis R. Mortensen, solgte for år tilbage sit tidligere startup, IndexTools, til Yahoo.com, og nu gentager han altså succesen.

Visual Revenue giver redaktører af nyhedshjemmesider værktøjer og data, som kan hjælpe dem med beslutningsprocessen omkring oprettelsen af sidelayout online. Mere præcist foregår det ved, at når en redaktør er ved at beslutte, hvordan et sidelayout skal se ud, så kan Visuel Revenue ved brug af data forudsige, hvor godt en historie vil gøre sig, afhængigt af dens placering. Visual Revenue indeholder en række af automatiserede værktøjer, såsom at skifte mellem overskrifter, indtil den finder den mest effektive og track performance.

Amerikanske Outbrain har opkøbt det danske startup Visual Revenue, og ifølge Outbrains administrerende direktør, Yaron Galai, beholder de hele teamet på 25 mand.

Outbrain arbejder med content-recommendation. Yaron Galai fortæller til Wall Street Journal, hvordan Visual Revenue kan gavne Outbrain:

“What we’ve (red. Outbrain) historically done is power the content recommendation of a publisher’s site. What Visual Revenue does is help the edit side of the house better program the areas that it controls using signs and data.”

Yaron Galai forklarer ligeledes til Wall Street Journal, hvorfor Visual Revenue er fantastisk redskab for redaktører, og hvordan de kan bruge det hos Outbrain:

“Historically, the home page has been programmed by the editors deciding the most important stories. We think that’s a great way to do it, but there’s so much data and science that can help editors make better choices as to what they show and add some personalization. That’s the piece Visual Revenue brings to the table.”

“The way I think about a publisher is like a plane. Outbrain developed the best autopilot system, and Visual Revenue has developed the best GPS or navigation system. By putting the best of the two together, that makes for the best plane possible.”

Hos Trendsonline.dk ønsker vi Dennis R. Mortensen tillykke med salget af Visuel Revenue og vi forsøger lige nu at få sat et interview i stand, så vi kan høre mere om det hele.

1 kommentar

Skriv et svar