Arkiver

Nyheder

Iværksætterturen i Aarhus

I går tog vi hos Trendsonline.dk en tur til INCUBA Science Park for at høre Casper Blom og Mads Lund på Iværksætterturen. Det var et interessant og supermotiverende oplæg, hvor de to unge iværksættere bl.a. fortalte om deres egen vej til iværksættertilværelsen og også gav gode råd til, hvordan man kommer i gang med sit startup.

Vi har på Trendsonline.dk tidligere besøgt Casper Blom, kendt for bl.a. BilligeGolfbolde.dk og Mads Lund, co-founder af Drinkster.dk, på deres iværksættertur rundt i Danmark, hvilket der kom en lille artikel ud af. Denne gang gik turen forbi vores tilholdssted, Aarhus, derfor var det oplagt at tage turen forbi INCUBA Science Park, hvor de to unge herre skulle holde oplæg. Formålet med Iværksætterturen er at promovere iværksætteri og forklare, at det ikke behøver at være så svært, som man tror.

Før Casper Blom og Mads Lund holdte deres oplæg, fortalte den lokale serieiværksætter, Kenneth Bo Jensen fra Webpilots, om sine erfaringer med iværksætteri. Et af hans budskaber var bl.a., at man ikke skal se sine flop som fejltagelser men som ny viden om, hvordan man ikke skal gøre, når man starter en virksomhed op.

Gode råd
Casper Blom og Mads Lund fortalte i deres oplæg bl.a. om deres egen vej til iværksættertilværelsen, og de gav gode råd til, hvordan man kommer i gang med sit startup. Et af rådene var, at det er en god ide at gå niche, men selvfølgelig sørge for, at der et marked, man kan tjene penge på. Som Mads Lund så fint udtrykte det:

”Man skal ikke gå efter en niche, hvor det er løbesko til etbenede kvinder, der løber 100 meter løb”

Et andet råd var, at man skal tænke ud af boksen – vende sin tankegang om. Her fortalte Casper Blom en sjov historie om en masse paller med bedetæpper, som han simpelthen ikke kunne få solgt. De havde optaget lagerplads i 3-4 måneder, indtil en af hans ansatte spurgte ham om, hvorfor han ikke havde solgt alle dørmåtterne. Og det var løsningen. Efter ganske kort tid blev bedetæpperne solgt – som dørmåtter!

Launch crap, but launch
Et råd som blev fremhævet af de folk, som vi efterfølgende snakkede med, var rådet ’launch crap, but launch’. Alt behøver ikke være perfekt, når der launches.

En af dem der tog rådet til sig var Casper Korch, som studerer innovation og entrepreneurship på Erhvervsakademi Aarhus. Han er sammen med to andre ved at starte virksomheden Seed money:

”Det er altid godt at få et spark i røven, og lige sige: gør det nu bare! Vi er tre, der egentlig gerne vil det, men af en eller anden grund, så har vi en stor tendens til bare at snakke om tingene. Så det er godt at få et spark i røven.”

Også Lars Bohn, der læser på kandidatuddannelsen i informationsvidenskab, fremhævede bl.a. rådet ’launch crap, but launch’, som noget, der havde sat tankerne i gang:

”Der er ingen grund til at sidde og fritte med det i kælderen – det skal ud!”, konkluderede Lars Bohn.

Hos Trendsonline.dk tager vi hatten af for Casper Blom og Mads Lund, der med Iværksætterturen bidrager til at inspirere og motivere unge mennesker til at vælge iværksættervejen.

Vi takker Kenneth Bo Jensen fra Webpilots for lån af billedet

Læs også:
Iværksætterturen med Casper Blom og Mads Lund

Skriv et svar