Arkiver

Nyheder

Dansk startup vil uddanne freelancere i Bangladesh

ofg.coderstrust.com

For at komme dårligt freelancearbejde til livs og øge livskvaliteten i Bangladesh har danske Coderstrust udviklet et undervisningssite, der løbende skal udvikle lokale programmørers evner og kompetencer.

Det danske startup Coderstrust er klar til at slå et slag for freelancearbejderne i Bangladesh. Gennem løbende undervisning og relevante opgaver skal freelancernes kvalifikationer øges og dermed også deres muligheder for et bedre liv i et af verdens fattige lande.

“Problemet med at hyre freelancearbejde er, at det er svært at gennemskue folks kompetencer i u-lande. Der skal vores system hjælpe,” fortæller direktør i Coderstrust Mads Sandal, og fortsætter:

“Alle der kan noget og har penge i Bangladesh søger til udenlandske universiteter, så derfor er uddannelsessystemet i landet så dårligt, at når folk kommer ud fra universitetet så er de reelt ikke arbejdsklar, så der er brug for at opjustere deres kvalifikationer. Som det er nu, opretter de måske en profil på et freelance-site og laver et par opgaver uden den nødvendige know-how, hvilket ødelægger deres mulighed for at få arbejde senere. Det er ligesom, man kender det fra Trustpilot. En dårlig anmeldelse betyder mere end 100 gode. Gennem Coderstrust får de i stedet et brugbart online CV, de kan bruge til noget.”

Danida er med
Bag projektet står Ferdinand Kjærulff, Henrik Zillmer og Asser Smidt, der alle har erfaring med IT-outsourcing. De har netop fået Danida med ind over projektet også, men der er dog ikke tale om et rent velgørenhedsarbejde, fortæller Mads Sandal.

“Vi er et startup, der tager afsæt i en social mission om at opkvalificere arbejdskraften i u-landene, men samtidig er det vores mål, at Coderstrust skal kunne løbe rundt økonomisk, da vi mener, at den bedste måde at skabe varende resultater er gennem en bæredygtig forretning.”

Coderstrust fungerer som en onlineportal, der er åben for alle. Ud fra forskellige tests på sitet vælger Coderstrust så en række personer, der indrulleres i startuppet. Her får de et mikrolån, der sikrer, at de kan brødføde deres familie samtidig med, at de løbende udvikler deres kompetencer gennem selvlæring og arbejdsopgaver – her fungerer Coderstrust som pipeline, så de tilknyttede studerende rammes præcis på deres niveau. Ud af lønnen for disse opgaver ryger 25 procent tilbage til Coderstrust, ind til mikrolånet er betalt tilbage. Ved at arbejde gennem Coderstrust modtager de indrullerede elever også en højere løn, end den de ville kunne få på sites som freelancer.com eller odesk.com. De indrullerede elever har desuden allieret sig med en række lokale mentorer i de forskellige regioner i Bangladesh. Fælles for disse mentorvirksomheder er, at de alle har modtaget en årlig pris fra Bangladesh Association of Software and Information Services og dermed kan give eleverne optimale arbejdsforhold.

“Og når eleverne er kommet igennem vores system, håber vi, at de vil gå ud og starte egne freelance-bureauer med gode arbejdsforhold, blive i Coderstrust regi og selv blive mentorer for nye elever, så vi får opbygget et dynamisk system.”

Mangler opgaver
Coderstrust har allerede fire elever indrulleret i en såkaldt testklasse, men målet er at kunne skalere forholdene op allerede om en måned.

“Vi har netop launchet sitet, og derfor arbejder vi netop nu på at sprede budskabet om, at vi meget gerne modtager arbejdsopgaver, som vi kan bruge til vores elever,” fortæller Mads Sandal.

Ønsker man som startup at outsource nogle af sine arbejdsopgaver og samtidig være med til at udvikle mulighederne i u-landene modtager Coderstrust med glæde henvendelser via sitet.

Skriv et svar