Arkiver

Nyheder

Startupbootcamp mentorday i København bød også på Harlem Shake

Startupbootcamp holdte i går Kickoff mentorday hos The Orbit ved Symbion, og foruden en fantastisk festlig afslutning, se mere i bunden af dette indlæg, så var det en opsummering af status for Startupbootcamp og de forskellige partnere der støtter op om dette. Trendsonline.dk var inviterede med og hørte bl.a. Peter Thorstensen fra Symbion Accelerace, der i samarbejde med Startupbootcamp vil skabe Team Danmark for startups.

“Det der skal til for at skabe succesrige startups, er træning, træning og træning og en plan for hvordan man hjælper den individuelle startup med at performe bedst muligt”, sagde Peter Thorstensen til eventet.

startupbootcamp_mentor_peter

“Vi kan med samarbejdet mellem Accelerace og Startupbootcamp tilbyde de startups der er med i Startupbootcamp et forløb der kan strække sig op til 18 måneder – vi er vist de første i Europa, der har dem igennem et forløb fra earlystage til et startup der har traction og kapital i ryggen”

Startupbootcamp holder pitchingsessions i mange større byer i Europa, de er på vej til Asien og USA. Der har lige været ansøgningsrunde i Holland og her var der 400 startups der søgte fra ca. 50 forskellige lande. Tendenserne hos ansøgerne var, at det var mere modne startups der ville bruge Startupbootcamp til at blive endnu større og en anden tendens var, at der var flere piger med i de enkelte teams.

Noget der altid har været vigtigt for Startupbootcamp, har været mentorerne. De er fundamentet for den udvikling en startup kommer igennem i samarbejde med dem. Henrik Skovsgaard fra The Eye Tribe havde oplevet præcis dette med deres startup.

“Hvis det ikke havde været for mentorerne, så havde vi ikke stået hvor vi var i dag. Det er dem der har åbnet dørene til vores udvikling indenfor forretning, det tekniske og selve fundingen”

Mentorerne betyder rigtig meget og et andet tydeligt bevis for det, er at to tredjedele af alle holdene laver en pivot undervejs. Der kommer feedback fra nogle erfarne mentorer, der har gjort det før og som kan se markedet på en anden måde. De beviser med tørre facts, at hvis de går efter et andet marked eller arbejder med en anden forretningsmodel, så er der større chance for at de får den nødvendige traction.

Der er speciel ånd i hele Startupbootcamp programmet, en ånd hvor det gælder om at hjælpe hinanden, dette blev tydeliggjort ved Lars Buch fortælling om hvordan programmørerne i Berlin havde vist den helt rigtige go-giver mentalitet

“Alle holdenes programmører rev to dage ud af deres kalender og lavede en codecamp, og her brugte de tiden på at hjælpe et af holdene der var kommet i tidskneb og havde problemer med at komme i mål, det er Bootcamp teamspirit”, sagde Lars Buch, der stadig på dette tidspunkt var iklædt jakkesæt og Startupbootcamp t-shirt.

Efter endt networking og afsluttende keynote fra Lars Buch var vi klar til dagens humoristiske højdepunkt. Vi behøver nok ikke introducere Harlem Shake, for hvad der er blevet en landeplage blev også udlevet i Symbions lokaler, Her viste business angels, serie iværksættere og foundere hvordan det skal gøres, i en rus af en dans som senere skal bruges som promotionvideo til Startupbootcamp.

Lars Buch er ham der står forrest i fiskekostume, Rasmus Bjerngaard fra Northcap hænger ned fra loftet, mens undertegnede står og svinger sixpencen på en stol og danser en dans der ikke skal laves en “Rocket” af!

[youtube width=”600″ height=”400″ video_id=”8vp5zrP72ew”]

Skriv et svar