Arkiver

Nyheder

Klean Software skaber startups i samarbejde med spirende iværksættere

Den danske konsulentvirksomhed Klean grundlagde for omkring et år siden en ny afdeling, Klean Software. Meningen er, at Klean Software skal samarbejde med spirende iværksættere og derigennem skabe succesfulde startups. Første projekt er website sikkerhedsscanneren Hackavoid. Trendsonline.dk tog et smut forbi Klean kontoret i Aarhus og fik en snak med Jonas Grau, der selv har en fortid inden for iværksætteri.

Klean er en dansk konsulentvirksomhed bestående af digitale entreprenører. Da Jonas for to år siden blev ansat i virksomheden, havde han været iværksætter i et års tid, og forinden havde han været selvstændig i fem år.

”Jeg kunne mærke, at jeg synes det var rigtig sjovt at lave og udvikle websites. Men det jeg virkelig brændte for, det var at lave iværksætteri. Og da jeg så sad til jobsamtale hos Martin (Kleans CEO, red.), så pitchede jeg idéen om at lave en underafdeling i Klean, hvor vi kunne lave software produkter”, fortæller Jonas.

Det havde Martin Frederiksen allerede overvejet, og han synes det var en rigtig god idé. Så allerede den gang lavede de to en aftale om, at de hele tiden skulle have denne idé in mente og stræbe imod at gøre det. Først skulle Jonas dog lære konsulentarbejdet i Klean at kende. For omkring et år siden passede det ind i resten af organisationen, at der blev oprettet en selvstændig softwareafdeling i form af Klean Software.

Jonas forklarer, at det var mere pga. lyst end behov, at Klean Software blev en realitet:

”Meningen med softwareafdelingen er, at vi kan arbejde på projekter, og ikke kundeopgaver. Vi er ikke en udviklingsafdeling for konsulentafdelingen. Vi er et firma, der har det mål, at vi gerne vil lave softwareservices og onlineprodukter, som så kan begynde at tjene sig selv hjem”.

Jonas er den eneste ansatte i softwareafdelingen. Han er projektlederen på projekterne, og når han har tid til overs, fungerer han også som udvikler. Derudover hyres der arbejdskraft, så det passer med de penge, der er til rådighed og de projekter, de er i gang med. På nuværende tidspunkt er det to fuldtidsudviklere og to deltidsansatte.

Samarbejde med spirende iværksættere

Det som er interessant ved Klean Software, er det samarbejde, der laves med spirende iværksættere, som kan have svært ved på egen hånd at gøre deres projekter til succeser.

”Der sidder mange helt vildt dygtige teknikere, og de kan sidde og arbejde på noget, som er af mega høj kvalitet. Men det er svært for dem at komme udover rampen fordi mange af de andre ting, som man har brug for, for at komme udover rampen, er noget som de ikke interesserer sig for”, forklarer Jonas.

Klean er en konsulentforretning, som netop besidder mange af de eksperter, som er nødvendige for at spirende iværksættere, kan få deres projekter udover rampen.

”Hvis man skal kigge på grundidéen bag Klean Software, så er det faktisk lige nøjagtigt det, at gå ud og finde de der guldklumper, de der nørder, der sidder med noget, som er superværdifuldt, men som de aldrig selv får gjort til noget kæmpestort. Her kan man gå ind og lave et samarbejde med dem og sige: du skal gøre det, som du er pissegod til, og det som du synes er rigtig sjovt, så skal vi nok lave alt det andet. Alt det som du ikke gider, men som er nødvendigt for, at det kan blive kæmpestort”, fortæller Jonas.

Website sikkerhedsscanneren Hackavoid

Klean Softwares første projekt, website sikkerhedsscanneren Hackavoid, er netop blevet til på den baggrund. Anders Skovsgaard der har skrevet scanneren, har arbejdet på det i fem år. Hackavoid eksisterede altså før Klean trådte til. Jonas og Anders kendte hinanden fra Geekhouse, der i dag er blevet til Startup City.

”Anders havde lavet en sindssygt god scanner, en state of the art website sikkerheds scanner. Problemet var alt det, der lå omkring det. Den måde det blev præsenteret på, og hele marketingindsatsen, var bare ikke god nok til at den her lille guldklump, han havde bygget, nogensinde blev til en succes,” forklarer Jonas.

Hackavoid fungerer som en webservice, hvilket betyder, at man ikke behøver at downloade og installere software. Scanneren er grundig, men let at bruge. Den besøger alle sider på dit website, og har en liste over alle de forskellige måder, man kan angribe et website på. Den kigger på det kode, som ligger til grund for den givne hjemmeside, og undersøger hvorvidt den er sårbar over for angreb. Skulle det være tilfældet, bliver der generet en letforståelig rapport, som fortæller: hvilke typer af sårbarheder der er, hvor alvorligt det er, hvor de er henne og hvad man skal gøre for at rette dem – altså alle de ting, man har brug for at vide, for at kunne rette de fejl, der måtte være på websitet.

Indtil videre har der kun været en product launch, hvor de præsenterede Hackavoid for det nærmeste netværk. Det blev postet på Twitter, LinkedIn og Farcebook, og her fik de folk til at dele det.

”Den feedback vi har fået fra dem, der har prøvet scanneren, har været positiv. Der er mange der er overrasket over, hvor mange fejl der blev fundet, også på hjemmesider som burde være sikre”, siger Jonas.

Men selvfølgelig blev der også fundet fejl og mangler i produktet, som de lige nu er i gang med at rette op. I Klean Software arbejdes der lige nu på højtryk for at gøre Hackavoid klar til marketing launch – det vil finde sted, når de er tilfredse med den måde, de konverterer på.

”Det, det går ud på nu, er at begynde at skrue på alle forskellige ting, som der kan skrues på, for at vi ikke bare får besøgende, men også får konverteret de besøgende til kunder”, fortæller Jonas.

Han fortæller ligeledes, at når det er på plads, så skal der ligges en masse energi og penge i at få det udover stepperne både i Danmark og i USA.

Hos Trendsonline.dk synes vi, at hele konceptet omkring Klean Software er superfed. Det kan være svært for startups at slå igennem, derfor er det samarbejde, som Klean Software kan tilbyde en fantastisk mulighed. Vi tror på, at et sådant samarbejde kan skabe succesfulde startups! I første omgang håber vi, at Hackavoid bliver en succes 🙂

Skriv et svar