Arkiver

Nyheder

Open Data Aarhus vil skabe nye startups

I går lancerede Smart Aarhus portalen OpenData Aarhus (OODA) i Startup City. Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard var til stede og klippede den virtuelle snor og dermed er der nu fri adgang til en en masse data, lige fra mountainbikeruter til registre om CVR produktionsenheder.

Kl. 14 var der fyldt op i den gamle ølkælder i de forhenværende CERES-bygninger i Aarhus, som i dag danner rammen for Startup City. Anledningen var indvielsen af OpenData Aarhus, et projekt sat i værk af Smart Aarhus. Formålet med Open Data Aarhus er at gøre data tilgængelig for at skabe afsæt for, at nye innovative services og dette giver nogle super gode muligheder for startups til at få brugbare data de kan bruge i deres projekter.

”Det handler om at skabe gennemsigtighed ved at gøre data tilgængelige, for derved at understøtte produktivitet og udvikling,” skriver de på Smart Aarhus hjemmeside

Til indvielsen var der flere talere, og deriblandt ikke mindre end to borgmestre. Den ene var Aarhus’ Jacob Bundsgaard, den anden en af Startup Citys borgmestre Lasse Chor. Et gennemgående tema for de fleste taler var det store potentiale, der ligger i de mange data, som er nu er frit tilgængelige. Derfor er det nok heller ikke tilfældigt, at arrangementet fandt sted i Startup City, som netop huser en del it-iværksættere.

Hos Trendsonline.dk ser vi frem til at følge med og støtter op om initiativet der har været ventet længe.

Skriv et svar