Arkiver

Nyheder

Få overblik over idéerne til Startup Weekend Copenhagen Media

Nogle er faldet, nogle er opstået og nogle kører bare derudad. 120 mennesker er samlet til medieudvikling i København, og Trendsonline.dk samler her trådene sammen for lørdagens arbejde på Startup Weekend Copenhagen Media. Og her giver vi overblikket over de idéer, der arbejdes på til i morgen søndag.

1. Edify – Videotjeneste til undervisning mellem studerende 

2013-04-13 20.08.04

Det er lykkedes for Kasper Krægpøth (i den røde trøje på fotoet) at samle 6 andre deltagere til at udvikle en videotjeneste på nettet, hvor studerende kan finde hjælp til studierne af folk, der tidligere har gennemført de samme fag. De studerende betaler for at kunne se videoer med ældre studerende, der i følge gruppen ofte ved mere om, hvordan man kommer igennem forløb, end underviserne på de forskellige forløb.

De mere erfarne studerende kan tjene penge ved at dele deres viden med andre. Jo flere, der ser videoerne, jo billigere bliver det for den enkelte seer og jo flere penge tjener “underviseren”. De studerende kan enten betale det fulde beløb for at se videoen live eller betale mindre for at se allerede optagede videoer. Hvis man ser videoen live, har man også mulighed for at stille spørgsmål til “underviseren” imens.

Gruppen vil starte med at gøre tjenesten tilgængelig for studerende på CBS – Copenhagen Business School – og de har lørdag aften fået indhentet svar på spørgeskema og opringninger til studerende.

2. Newsfix – En nyhedstjeneste, der samler indhold fra flere udgivere

Kristian Nygaard Jensen har fået samlet et hold på 9 andre deltagere, der har knoklet på at udvikle en fælles platform for nyhedsjournalistik. Holdet har lørdag været i kontakt med blandt andet Lisbeth Knudsen,, koncernchef i Berlingske Media, tidligere chefredaktør på eb.dk Geir Terje Ruud og Richard Wraae,, direktør for digitale medier på Fynske Medier. De har været på Fisketorvet Shopping Center for at snakke med 12 potentiale købere af produktet.
Vi snakkede med holdet lørdag morgen. Læs eller genlæs historien her: Newsfix skal samle betalingsnyheder

Og vi fangede deltager Julie til en snak om idéen.

[easyembed field=”julie-lyd”]

3. Clubster – Alt om klublivet samlet en sted

Clubster

De to italienere Vittorio Nocera og Eligio Fanigliulo, der til dagligt studerer på CBS, har ikke fundet den store opbakning til deres idé om en app, der samler alt om klublivet på et sted. Men de arbejder videre med tanken, som vil give klubejere m.m. flere detaljerede oplysninger om potentielle kunder, så de kan målrette deres annoncering. Og festglade mennesker kan få alt fra rabatter til invitationer i en app.

Søndag morgen oplyste makkerparret dog, at de ikke ville være klar til at pitche deres idé søndag aften.

4. Ledig.co – nu skal de arbejdsløse have rabat

ledig.co

Hvorfor skal studerende og ældre have rabat, men ikke arbejdsløse? Den undren er udgangspunktet for Hans Christian Pletts ide ved Startup Weekend Copenhagen Media.

Hans Christian Plett er selv arbejdsløs og synes, det er dybt uretfærdigt, at arbejdsløse kan være tvunget til at droppe busturen til ledighedskurser, fordi de ikke har råd til at betale fuld pris for busbilletten.

– Arbejdsløse har brug for, og også ret til, samme rabat som studerende og pensionister får på fx fødevarer, forsikringer og transport, mener Hans Christian Plett.

Han har derfor sammen med sit team på 6 deltagere skabt sitet www.ledig.co samt facebooksiden http://www.facebook.com/ledig.co. Tilmelder man sig som arbejdsløs på hjemmesiden, vil man modtage en form for rabatkort, der skal give rabat på en lang række ydelser.

Indtil videre har ledig.co ikke underskrevet nogen samarbejdsaftaler, men Hans Christian Plett håber på at have de første på plads til søndag eftermiddag.

Han beskriver indtil videre projektet som mere filantropisk end økonomisk funderet. Først og fremmest ønsker teamet at give landets 158.000 ledige de samme muligheder som studerende og ældre.

5. Gokoko – Samlingspunkt for lokalmiljøet

Gokoko

Fredag aften begyndte gruppen at arbejde på en ide om at løfte kvaliteten af lokale nyheder med flere penge. I løbet af lørdagen pillede gruppen dog projektet helt fra hinanden igen og bygger lørdag aften op igen.

Deres ide er stadig at skabe et site med lokale kvalitetsnyheder. Sitet skal automatisk scrape fra lokale nyhedssites. Hvor vidt gruppen har forholdt sig til copyright-regler eller ej melder historien endnu ikke noget om. Deltagerne ved Startup Weekend Copenhagen Media skal dog ikke forvente et fuldt funktionsdygtigt site søndag aften, når Gokoko præsenterer deres produkt. Til gengæld kan deltagerne se frem til et ’dummysite’ baseret på nyskrevne historier.

6. Crow Play – Cinema Gaming – Spil i biografmørket

2013-04-13 17.11.29

Mads Jørgensen fik samlet et hold på ni deltagere til at udvikle idéen om at udvikle interaktive spil til biografmørket. En app på smartphonen skal give biografgængeren en ekstra oplevelse og give filmene mere værdi. Idéen kan også bruges i andre sammenhænge som fx lufthavne, hvor informationsskærme kan have samme funktion. Da Trendsonline.dk kiggede forbi gruppen var halvdelen af holdet ude for at teste produktet blandt kunder på Fisketorvet Shopping Center.

7. Feedeat – En app til at præsentere nyheder smartere

Jonas Gyalokay

Jonas Gyalokay har samlet et hold på ni til at udvikle en app, der ud fra fire kategorier giver brugerne en mere personlig nyhedsformidling.
De har lanceret siden http://feedeat.launchrock.com/
Vi snakkede med holdet tidligere. Læs artiklen her: Feedeat skal give udvalgt indhold fra sociale medier/

8. SiMi – cykeltur i virtuel verden

Fredag aften præsenterede Alex Dobre fra Rumænien en idé, der fik nok stemmer til at blive valgt som en af de 12 bedste. Men her lørdag aften står han alene tilbage med udviklingen af idéen. Deltagere er faldet drypvist fra, men han giver ikke op, og regner med på egen hånd at kunne præsentere en produkt søndag.
Idéen går ud på, at folk kan tage på oplevelse i en virtuel simulator. Brugerne sætter sig op på en motionscykel i et rum med tre skærme, der viser det univers, brugerne vil cykle rundt i fx Amsterdam, på månen eller gennem ens blodsystem.
Idéen tænkes blandt andet etableret i motionscentre og lufthavne.

9. Dribbler – En intelligent fodbold

Dribbler

Kikko Siggaard pitchede fredag aften en flyvsk idé, der skulle holde nørder indenfor. Men lørdag aften er den idé fuldstændig vendt på hovedet, så hendes hold nu arbejder på en intelligent fodbold.

Vi tog en snak med holdet tidligere på dagen. Læs historien her: Smart fodbold gøres dribleklar

10. Newser.dk – nyheder til unge

Nyhedstrømmen går for hurtig for især unge mennesker. Det mener et hold på 8 personer, der har sat sig for at lave tjenesten Newster.dk. Holdet har været på Fisketorvet for at lave vox-pop-undersøgelser.

Vi snakkede med holdet tidligere. Læs historien Deltager: Nyhedstrømmen er for hurtig

11. Qrate – Lad blogge vælge deres egne reklamer

2013-04-13 17.28.18

Tre digitale udviklere og tre forretningsfolk er gået sammen om at lave et system, så bloggere i fremtiden kan tilvælge de reklamer, de gerne vil have vist på deres blog. Allerede finde systemer, så bloggere kan blokere bestemte reklamer fra at blive vist, men nu skal reklamerne kunne tilvælges, hvis det står til holdet.

12. Shop wi-fi – Idéen, der faldt

Fredag blev en idé udvalgt fra mængden af idéer og blev beskrevet som en af de 12 bedste idéer, men lørdag aften er der intet spor af holdet bag idéen. Trendsonline.dk gik endda på Twitter for at finde holdet, men det lykkedes ikke.

 


13. Interaktiv reklamesøjle – Idéen, der kom til

I virvaret af idéer, der faldt i løbet af lørdagen, blev en idé skabt. To udviklere gik lørdag i gang med at udvikle teknikken til interaktive reklamesøjler, der skal fungere som en ny slags marketing i gadebilledet, der forvandler plakater til 3D præsentationer, så de mere ligner udstillinger i butiksvinduer.

14. Hiveeo – Overblik over udlejning af lejligheder

Hiveeo

Sean Dong og Richard Laurits har arbejdet siden fredag på en app og et website, der skal gøre det nemmere at finde den rette lejlighed.

Trendsonline.dk følger op på alle idéerne i løbet af søndagen.

4 kommentarer

Skriv et svar