Arkiver

Nyheder

Startup Weekend hjalp “Be My Eyes” til verden

Hvad mangler en blind, når han/hun for eksempel skal lave mad, vaske tøj eller tjekke, om mælken er blevet for gammel?
Et par funktionsdygtige øjne i lommen, som kan trækkes frem og skabe syn for sagen.

Idéen tog så meget form, at Hans-Jørgen Wiberg, der selv er svagtseende, besluttede at pitche den på Aarhus Startup Weekend sidste år. 54 timer senere vandt han – sammen med syv andre deltagere, som var hoppet med på vognen – prisen for bedste idé med app’en bemyeyes.org/

– Det var en helt enorm positiv oplevelse. Jeg havde aldrig prøvet noget lignende før, så jeg anede faktisk ikke, hvad jeg kunne forvente af en Startup Weekend og var derfor helt målløs, da jeg vandt prisen, siger han.

Idéen var/er kort fortalt, at en blind persons smartphone kan sættes i kontakt med en seende persons smartphone, som så kan fortælle om mælken er for gammel, ved at den blinde holder telefonen op foran kartonen.

Be My Eyes skulle ud i den virkelige verden

Søndag aften efter en hektisk weekend var idéen så tilpas realiserbar, at gruppen ikke var i tvivl om, at den skulle overføres til den virkelige verden.

– Vi var klar på, hvad vi ville, og hvor vi gerne ville hen, og det har vi så arbejdet på lige siden, siger Hans-Jørgen Wiberg.

– På startup weekenden snakkede vi meget om forretningsmodeller og regnede frem og tilbage, til vi var helt grønne i hovedet på det ene og det andet.

De kom frem til, at Be My Eyes ikke var noget, der skulle gøre dem millionærer. Dels skulle omkostningerne for de blinde brugere holdes nede på et minimum, og dels skulle firmaet være et nonprofit et af slagsen.

– Vi syntes, det var en smuk tanke, hvis vi kunne skaffe de penge, der var nødvendige, fra fonde og andre gode hjertes velvilje.

Der mangler penge

App’en er her et år efter ikke kommet officielt op at køre endnu. Der mangler stadig penge i kassen, selvom blandt andre Dansk Blindesamfund har støttet foretagendet med 50.000 kroner.

– Det er en langsommelig proces at skaffe finansiering, men vi satser alligevel på at komme op at køre i løbet af det her år, siger Hans-Jørgen Wiberg.

Ud af de otte, der arbejdede på idéen på Aarhus Startup Weekend, er syv af dem stadig aktive i Be My Eyes.

– Jeg kendte ikke en sjæl, da jeg mødte op sidste år, så jeg har været meget heldig at møde så engagerede og dygtige mennesker, siger Wiberg.

Skriv et svar