Arkiver

Nyheder

Her er holdene på Startup Weekend Aarhus

Der er også Startup Weekend i Aarhus og her er temaet Health, Trendsonline.dk tog en snak med alle holdene der har travlt med at gøre sig klar til finalpitches.

Alexander Wessels er fra Hamburg og har altid gerne ville deltage til en Startup Weekend og kom ikke til den i Hamburg sidste år og derfor valgte han at tage til Aarhus sammen med en ven. Alexander arbejder på et projekt hvor han vil hjælpe ældre og andre der glemmer og tage piller i løbet af dagen. Der er mange udfordringer , App i Google Store og Appstore, der vil hjælpe med at man tager den rette dosis på det rette tid.

team1

“Vi har en app der virker og mockups af hvordan den kommer til at se ud i fremtiden. Vi fokuserer rigtig meget på pain i markedet og business model”, siger Alexander Wisselt

Vi går videre til næste hold hvor vi snakker med Knud Sørensen arbejder på projektet “Fallalarm” der kan identificere hvis ældre falder. “Det er et stort problem hvis ældre risikerer at ligge i flere timer”, siger Knud. De har lavet en prototype som kan registrere et fald og der senere kan detektere puls. Når dette sker får plejepersonale eller en pårørende en besked om dette er sket. “Vi vinder”, siger Knud Sørensen med sikkerhed i stemmen afslutningsvis.

team2

Malene Andersen er den næste i rækken, og de er syv på holdet. Hun har sammen med de andre arbejdet på et projekt hvor de vil fremme folkesundheden ved at gøre cykling en del af hverdagen.
BikeMeUp vil skabe en app så man nemt kan opfordre, udfordre folk til at cykle (red: og man skal ikke sidde to på cyklen;). Det som BikeMeUp gør er at lave sponsoraftaler, som kan bruges til de forskellige konkurrencer mellem cyklisterne.

team3

Som Jesper Weltz siger inden vi kommer videre ned af gangen til den næste gruppe siger:

“Dette projekt er rigtig fedt, det er jo Wrapp, der møder Foursquare blandet sammen med folkesundhed”

Vi kommer lidt længere ned af gangen og her er de seks deltagere og her snakker vi med Kenneth Sejrsbøll Holm, der arbejder på et projekt der hedder HelmMeRemember. De vil gerne hjælpe Alzheimers patienter, og måden de gør det på er ved at lave en iPad app der hjælper disse. Det sker gennem video og billeder fra familiemedlemmer og et system der skal give patienterne mere glæde i hverdagen.

team4-altsheimer
Anne Libach Justesen er kostvejleder til daglig og deres gruppe vil lave en app der skal hjælpe folk med overvægt.

“No more fucking diets”, udbryder hun

De vil give overvægtige succesoplevelser for det kræver et hårdt arbejde og en ændring af vaner. Anne håber efter aftenens finalpitches at det bliver noget der kan realiseret for der er virkelig brug for det.

team5-anne

Den sidst gruppe med Christian Krogsdahl i spidsen vil hjælpe forældre med at lave sunde madpakker. De har været ude og få valideret ideen ved 18 forældre der har samme problem, og det er tid. De vil lave et iPad magasin, og til præsentationen har de en prototype og business model klar.

team6-ipad

Vi ønsker alle holdene held og lykke og følger op med en artikel senere med vinderen.

1 kommentar

Skriv et svar