Arkiver

Nyheder

Freeway har succes med vækst og nye forretningsområder

Noget kunne tyde på, at flere danske startups har klaret det godt i 2012. Freeway Holding er i hvert fald kommet godt ud af 2012 med et resultat på 21,2 mio. og har store forventninger til 2013.

Freeway Holding er moderselskab for flere danske startups, blandt andet Dating.dk, Spigo, Student Media, Bolig.dk, Plusbog, Bladkiosken, Virtualmanager.com, Baby.dk og Roomservice. Freeway, der fungerer som det forretningsmæssige samlingssted for nogle af Danmarks største Internetsuccesser, har skabt overskud i størstedelen af de medejede selskaber og har brugt året på en ekspansiv markedsføring af sine forretninger samt flytning til nye, større lokaler.

Rekord i omsætningen hos Dating.dk 
Dating.dk’s massive investering i markedsføring førte til rekord i omsætningen og en større markedsandel.

Dating.dk har igen vist sig som en stabil og veldrevet virksomhed. I forhold til de tidligere år, har vi i 2012 markant øget vores markedsføringsomkostninger, specielt vores TV-markedsføring har kørt med store budgetter. TV-markedsføring fungerer bedst på den lange bane, men vi har allerede set lidt af resultatet, da omsætningen i 2012 satte rekord. Vi forventer at fastholde den positive udvikling i omsætningen og at resultatet i 2013 ender over niveauet for 2012”, fortæller medstifter og direktør Peter Sønderby.

Positiv udvikling for flere sites med stort potentiale
Også i Bolig.dk ApSStudent Media ApS – bedst kendt for www.studieportalen.dk og www.studienet.dk – har brugt året på at få et solidt fodfæste i Norge og er nu på vej ind på det tyske marked. Plusbog, der blev lanceret i 2011 og er en fordelsklub med de laveste priser på mere end 20.000 af de mest læste bøger, har oplevet en enorm tilgang af medlemmer i 2012. Ud over de billigste bøger, udmærker konceptet sig ved ikke at have nogen bindinger for forbrugeren.

”Specielt væksten i www.plusbog.dk har været en spændende udfordring at håndtere og har langt overgået vores forventninger. Alene i december måned solgte vi mere end 28.000 bøger. Vi har løbende tilpasset organisationen og er nu klar til fuldt ud at realisere potentialet i Danmark og vil også inden udgangen af 2013 være at finde i andre lande”, fortæller medstifter Morten Wagner.

Investeringer i nye lokaler og forretningsområder I 2012 flyttede Freeway’s hovedkvarter ind i 1.300 nybyggede kvadratmeter i Viborg, hvilket har givet plads til at fortsætte ekspansionen og gå ind i nye partnerskaber. Seneste skud på stammen er www.secondsale.dk en markedsplads for secondhand til børn og mødre.

”Konceptet er tilpasset målgruppen og der er lagt vægt på at gøre det nemt og enkelt at få oprettet sin annonce. Vi har fortsat mange idéer til udviklingen af konceptet og der vil de næste par måneder blive arbejdet hårdt på at få realiseret nogle af vore planer”, siger Morten Wagner.

Freeway investerer løbende i virksomheder, der har realiseret deres idé og har en igangværende forretning, men mangler en partner til den videre ekspansion.

”Gennem de mere end ti år, hvor Freeway har eksisteret, har vi opsamlet stor viden om, hvilke parametre der skal være på plads, for at en virksomhed kan blive en succes. Vi får dagligt mange henvendelser, men mange bygger på løse idéer, hvilket ikke er så interessant, som de henvendelser, hvor projektet er gået live”, slutter Morten Wagner.

Hos Trendsonline.dk håber vi, at den gode tendens fra 2012 vil fortsætte i år.

1 kommentar

Skriv et svar