Arkiver

Nyheder

Ny hjemmeside hjælper studerende med at finde valgfag

Med Coursefinder får studerende på CBS, ITU, DTU og Malmö Universitet hjælp til at finde interessante og relevante valgfag. Trendsonline.dk mødte folkene bag projektet til Startupbootcamp Open Pitch Day, og der er sket ting og sager siden. Coursefinder går i luften i morgen i beta-version med de fire universiteter og fire mere er på vej.

Fra i morgen kl. 10.00 vil der for studerende på foreløbigt fire universiteter være hjælp at hente, når de skal finde valgfag. Coursefinder gør op med besværlige kursuskataloger og gør det muligt at søge på fag i stedet – og blandt valgfag på alle universiteterne på én gang. Det sker via en søgemaskine, der ikke blot søger på fagets titel, men søger alt information om fagene igennem, og derefter viser den studerende de mest relevante fag.

Beta-version
Coursefinder åbner op i beta-version med alle valgfag fra CBS, ITU, DTU og Malmö Universitet. På sigt vil også KU, RUC, Aalborg Universitet København samt Lund universitet komme med. Coursefinder vil ligeledes blive udbygget med forskellige features hen over den nærmeste fremtid.

Af studerende – til studerende
Coursefinder er lavet af to studerende fra hhv. ITU og CBS. De stod selv og skulle finde valgfag, og

blev frustrerede over kursuskatalogernes ringe muligheder for at søge på fagenes indhold. Derudover savnede de en mulighed for at høre andre studerenes mening om de forskellige valgfag. De besluttede sig derfor at lave en hjemmeside, der kunne samle alle disse informationer – på tværs af alle universiteterne i København og Skåne.

”Coursefinder skal ses som et supplement til kursuskatalogerne, der gør det muligt at søge på indholdet af valgfag samt at benytte sig af sociale features – kommentere, dele, ’like’ fag osv.” siger Peter Rytter, medstifter og front-end udvikler.

På sigt ønsker de to stiftere af Coursefinder at indgå formelle partneraftaler med universiteterne.

”Coursefinder crawler pt. universiteternes kursuskataloger, men på sigt håber vi på en tættere integration af disse data” siger Jacob Kindberg, medstifter og udvikler.

Hos Trendsonline.dk ønsker vi Coursefinder held og lykke, og vi vil som altid følge udviklingen!

Skriv et svar