Arkiver

Nyheder

Trekløver på vej med bestyrelsesblog

Tre velkendte navne omkring det danske startup miljø starter snart en blog op, der skal sætte fokus på godt bestyrelsesarbejde i startups. I løbet af maj forventes de første indlæg at blive publiceret på Startupboardroom.com

Bag den kommende blog om bestyrelsesarbejde, der får navnet Startupboardroom.com, står CEO i Echo.it Stefan K. Madsen, advokat Kristian Holte og Lars Torpe Christoffersen, der har erfaringer fra en række forskellige bestyrelser og også er co-founder af Echo.it. I følge Stefan K. Madsen kom idéen til bloggen af, at de alle tre gik med tanker om at sætte fokus på bestyrelsesarbejde.

“Ideen kom for halv år til et helt år siden. Jeg har baggrund fra kapitalfonde og ved hvor effektivt bestyrelsesarbejde kan være, hvis det gøres godt. Så jeg ville gerne blogge ud fra nogle konkrete værktøjer. Så snakkede jeg med Kristian Holte, og han havde de samme tanker, og så kom Lars Torpe ind over, som længe havde været træt af den måde, bestyrelsesarbejde fungerer på generelt,” forklarer Stefan K. Madsen.

“Vi kan ligeså godt hjælpe hinanden”

Gruppen har allerede taget ejerskab på domænet Startupboardroom.com, der endnu ikke er up and running. Planen er, at de første indlæg bliver publiceret i løbet af maj. Men udover traditionelle blogindlæg vil gruppen også tilbyde de besøgende en række konkrete værktøjer eller webtools.

“Vi vil blandt andet lave et rapporteringssuite, der er et simpelt og meget konkret eksempel på, hvordan man kan gøre det. Det skal ikke tage for lang tid for iværksætteren, men det er noget, der skal gøres, og det kan gøres meget effektivt. Mange har bare ikke erfaringen til at lave benarbejdet. Men hvis man skal sætte det helt på spidsen, så kan det at have gode afrapporteringer betyde en forskel på millioner, hvis man en dag vil sælge sin virksomhed,” siger Stefan K. Madsen.

Blogindlæggene vil blive skrevet på engelsk, så det kan nå så bred en målgruppe som overhovedet muligt. Men selvom gruppen gerne vil nå så mange som muligt, er bloggen dog stadig kun ment som et projekt, der skal fungere ved siden af de tre herrers andre forpligtelser.

“Vi er meget seriøse omkring bloggen, men det er et sideprojekt. Dog er der allerede en virksomhedsstruktur omkring den, hvis det går hen og bliver stort. På sigt skal vi også kunne fungere som redaktører, men det skal være et magasin, der hviler i sig selv, og hvor folk kan komme til orde. Vi har startet den, fordi vi lige så godt kan hjælpe hinanden på startupscenen, og her har vi noget at byde ind med. Jeg er heller ikke særlig stærk teknologifyr så jeg må også søge inspiration andre steder. Bloggen skal gerne blive det sted, hvor iværksættere søger hen for at få gode centrale og konkrete råd til godt bestyrelsesarbejde,” siger Stefan K. Madsen

 

 

 

2 kommentarer

Skriv et svar