Arkiver

BusinessNyheder

Creandum rejser den største venturekapitalfond i Norden

Coins and green plant isolated on white Trendsonline bæredygtig bundlinje

Venturekapitalvirksomheden Creandum, der tidligere har investeret i bl.a. danske Vivino, rejser nu den største venturekapitalfond i Norden på € 135M. Håbet er, at fonden bl.a. kan være med til at understøtte opbygningen af et endnu stærkere iværksætter-økosystem.

Creandum, den førende teknologi venturekapitalfond i Norden, annoncerede d. 7. maj lukningen af Creandums tredje fond på € 135M. Fonden vil blive brugt til at investere i 25-30 nystartede virksomheder i en blanding mellem seed og A-runder.

Fonden blev rejst med stærk støtte fra eksisterende og nye investorer fra Norden, resten af ​​Europa og USA. Antallet af limited partners er fordoblet i forhold til forrige € 80M Creandum fond, der blev rejst tilbage i 2007.

“Vi mener, det er et godt tidspunkt til at bakke op om de bedste europæiske iværksættere. Især Europa og Norden har produceret en lang række ekstraordinært succesrige virksomheder de sidste 10 år. Vi ser frem til at støtte den næste bølge.” Siger Staffan Helgesson, Creandum General Partner.

“Vi er stolte og taknemmelige for denne faste støtte fra eksisterende og nye investorer. Denne større fond giver os mulighed for at øge vores aktivitetsniveau yderligt og kan forhåbentlig understøtte opbygningen af et endnu stærkere ​​iværksætter-økosystem.” Siger Fredrik Cassel, Creandum General Partner.

Nogle af Creandums tidlige investeringer i den nye fond omfatter svenske 13th Lab, danske Vivino, norske Xeneta, tyske JustBook og finske Non Stop Games. Rådgivere på Creandum III inkluderer Asante Capital Group og Andulf.

1 kommentar

Skriv et svar