Arkiver

Nyheder

Godt nyt for danske iværksættere

Ny virksomhedsform er netop vedtaget af folketinget – start din virksomhed for 1,- kr.

Selvskabsformen har indtil videre kun været et lovforslag, men i dag tweetede Benny Engelbrecht – Erhvervsordfører for socialdemokraterne dette:

For at støtte iværksætterånden i kongeriget ønsker regeringen nemlig at udvikle en nye selskabsform, der skal supplere de allerede eksisterende selskabsformer som ApS og A/S. Den nye selskabsform vil få navnet IVS for Iværksætterselskaber. Det fremgår af det udkast til et lovforslag, som Jyllands-Posten har fået lov at løfte sløret for.

Populært sagt skal det være muligt at stifte et nyt selskab med blot én krone på bankkontoen – altså uden minimumskapital. Modsat opstart af aktie- og anpartsselskaber hvor der skal lægges 500.000 eller 80.000 kroner i startkapital.

Initiativet modtages positivt af flere, vi spurgte grundlægger og CEO Peter Vilsholm Therkildsen Schlegel fra admaze.ly hvad han mente i Januar 2013, da forslaget om den nye selskabsform blev introduceret.

”Det er en skide god idé. Jeg synes, at alt, hvad man kan gøre for at sænke barrieren for at starte virksomhed, er fantastisk,” siger han og fortsætter.
”For nogen, særligt unge mennesker, kan det være svært at stampe 80.000 kroner op af jorden – især fra day one, så jo mere man kan gøre jo bedre.”

Tommy Pedersen borgmester StartUpCity Århus ser denne selvskabsform IVS, som en måde hvorpå, virksomhederne kan give et mere seriøst signal om at starte en værdifuld virksomhed.

”Jeg tror det er et positivt spark bagi for mange nye iværksættere, det er en måde at etablere og realisere et projekt, der førhen var på hobby basis. Det sender et signal om at virksomheden er klar til at være mere seriøse omkring deres produkt eller service.

Jeg tror det ville være en god ide at sætte en tidsgrænse på 2 år, hvor virksomheden skal skabe værdi (produkt/ydelse med samme værdi som et A/S eller APS) som en indslusningsordning. Det vil forhindre den skepsis, der er omkring det lave ambitionsniveau, som eks. interessent selvskaber kæmper med”

Selskabsformen kræver dog, at en del af overskud opbygges til ansvarlig kapital, indtil man når ApS niveau.

Vi glæder os til at se om den nye selvskabsform for indflydelse på dansk iværksætteri, og om det fremtidigt skaber flere ambitiøse og værdifulde virksomheder.

Opdateret d. 15.5.2013 kl. 12.45

2 kommentarer

Skriv et svar