Arkiver

Nyheder

Trendsonline.dk i Stockholm

I går var Trendsonline.dk en tur i Stockholm for at interviewe nogle af vores svenske kollegaer. Sverige, og i særdeleshed Stockholm, er et fantastisk sted, når det gælder startups. Der findes mange eksempler på store svenske startup-succeser – et af de hotteste navne lige nu, Spotify, er bare en af mange, og derfor virkede det oplagt at besøge den svenske hovedstad. Det blev til fire interessante interviews med folk fra Jobylon, iZettle, Wrapp og Creandum.

I går var Trensonline.dk i Stockholm for, hvor vi interviewede fire svenske kollegaer (og en enkelt norsk). Så i den kommende tid vil du her på sitet også kunne læse om svenske startups. Her er en kort præsentation af de personer og virksomheder, der blev interviewet:

Første interview var med Aref Abedi CEO for Jobylon. Jobylon tænker jobsøgning og jobrekruttering på en anderledes måde – det skal være sjovt og sociale. Ideen er meget kort fortalt, at alle kan anbefale jobs til deres venner og få fed belønning for det i form af enten gaver eller penge.

Det næste interview var med Wilhelmina Douglas, som er nordisk PR manager hos iZettle. iZettle er en social betalingsvirksomhed for person-til-person og business-to-consumer handel. Servicen omfatter en app og en mini chip-kortlæser, der gør det muligt for alle at foretage sikre kortbetalinger hvor som helst.

Tredje interview var med Carl Fritjofsson, som er co-founder af Wrapp. Wrapp er en social gavekort-service, som gør det sjovt og nemt at give, modtage og indløse gavekort ved brug af computer eller smartphone.

Sidste interview var med norske Martin Hauge, general partner i Creandum. Hvis nogen skulle være i tvivl, så er Creandum nordens førende venturekapitalvirksomhed, og har bl.a. investeret i danske Vivino samt to af de ovenstående startups: iZettle og Wrapp.

Det er alt vi løfter sløret for i denne omgang, men se frem til nogle spændende interviews med fokus på de præsenterede startups og det svenske startup-økosystem generelt.

Skriv et svar