Arkiver

Nyheder

Online studieplatform vinder DM i Entreprenørskab 2013

D. 16. maj vandt Onbooked førstepladsen ved DM i Entreprenørskab, der blev afholdt i Børssalen i København. Onbooked er en online studieplatform, hvor den studerende har mulighed for at købe sig adgang til sine studiebøger i E-bogsform. Trendsonline.dk har interviewet Morten Ohlsen Rauff, der er en del trioen, der står bag idéen.

Onbooked er en online studieplatform hvor den studerende har mulighed for at købe sig adgang til sine studiebøger i E-bogsform. På platformen vil der være mulighed for at læse, tage og dele noter med andre studerende. Det er tre unge studerende fra Erhvervsakademi Aarhus, der står bag idéen:

”Da vi alle tre selv er studerende, har vi oplevet et hul i marked hvad angår studiebøger. I vores klasse alene er der kun 7 ud af 32 elever, der har valgt at købe alle deres bøger som nye. Resten forsøger at købe brugte bøger, som er udgåede eller slet ikke at købe bøger, hvilket skaber store problemer i undervisningen samt når studerende skal læse op til deres eksamener. Det var her vi fik ideen til konceptet bag Onbooked,” fortæller Morten.

I forhold til forretningsmodellen så skal Onbooked være en ny distributionskanal for de nuværende forlag.

”Onbooked vil naturligvis tage en procentdel af de salg, der bliver genereret igennem platformen, men hvor meget kan jeg ikke komme nærmere ind på, på nuværende tidspunkt,” siger Morten.

For trioen har det været en spændende oplevelse at deltage i DM for entreprenørskab.

”Ikke kun det at vinde DM, men også at kunne få lov til at møde andre ihærdige iværksættere og forretningsfolk. Der var et meget højt niveau i konkurrencen i år, så det at kunne løbe med titlen, var en enestående oplevelse og sætter os forhåbentlig tættere på målet. Nu ser vi spændte frem til Europamesterskabet i Liegé til sommer,” fortæller Morten.

Morten tror, at en årsagerne til at de vandt konkurrencen er fordi alle kan relatere til problemstilling og dermed deres grundlag for idéen:

”De studerende er Danmarks fremtid, så det er uacceptabelt, at ca. 76% af de studerende vælger at købe udgåede brugte bøger eller helt undlader at købe bøger. Derudover kommer man ikke uden om, at digitaliseringen af bogverdenen er fremtiden og at Onbooked dermed har globalt potentiale som studieplatform, hvilket blandt andet var noget juryen vægtede højt,” forklarer Morten.

First movers på markedet
Morten mener, at en af deres største fordele er, at de kan blive first movers på markedet, da der på nuværende tidspunkt ikke tilbydes en lignende service ikke

”Og vi er så langt henne i processen, i forhold til forlagene, at vi ikke frygter, at vi bliver overhalet indenom. Undersøgelser viser at lande som b.la. Sverige, Norge, England, Belgien og Holland har samme problemstilling og bruger mange af de samme internationale bøger, som her i Danmark. Dette bevidner blot, at der et kæmpe globalt potentiale,” fortæller Morten.

Men der har naturligvis været udfordringer på vejen, og det vil der fortsætte med at være.

”Den største udfordring var i sin tid at få sat møder op med de forskellige forlag, vi indtil nu har snakket med. Det er klart at store internationale forlag som Pearson og Wiley ikke bare lige er til at få aftaler med fra dag til dag, hvorfor vi var rigtig taknemmelige for, at de ville tage sig tid til at høre om vores idé.”

”Vores nuværende udfordring er at finde de helt rigtige folk til at udvikle den software vi skal bruge.”

Førstepladsen til DM i Entreprenørskab har sikret trioen en plads ved EM i Entreprenørskab, hvilket foregår d. 2.-6. juli. Deres primære mål på nuværende tidspunkt er dog at få lavet en betaversion af platformen, så de kan få den anden inden for det næste halve år.

”Når denne er udviklet, vil vi begynde at kigge på samarbejdsaftaler med de forskellige studier, for at være bedst muligt beredte til når den nationale markedsføring skal sættes i gang,” afslutter Morten.

Herfra Trendsonline.dk skal der lyde et stort tillykke til de tre – vi ser frem til at følge udviklingen!

onbooked

2 kommentarer

Skriv et svar