Arkiver

Nyheder

Den portugisiske forbindelse

Kampen om de danske udviklere er stor i andedammens afgrænsede miljø. Men hvor skal man så søge hen for at finde den relevante arbejdskraft – et bud kunne være det sydlige Europa.

I sidste uge fløj der pludselig et lille pip ud på Twitter, der virkede rigtig interessant for os her på Trendsonline. Tweetet kom fra Anibal Damiao fra Influads og lød således:

DK startups find hard to recruit awesome developers. A few in PT would move. What if I connected both ends? Interested? plz RT

Det kunne vi på redaktionen naturligvis ikke sidde overhørigt, og vi aftalte derfor et interview med den portugisiske iværksætter.

Årsagen til, at Anibal Damiao sendte sit pip ud i sociale hav, var en artikel fra Politiken, hvori Tine Thygesen fra Everplaces beskrev, hvor svært det var for startups at finde udviklere. En problematik Anibal Damiao også tidligere er stødt på i Danmark. Derfor besluttede han sig til at forsøge at gøre en lille forskel.

“Jeg har en lille rækkevidde, men jeg syntes, det var en interessant tanke, hvis jeg muligvis kunne hjælpe nogen derude,” siger han.

Anibal Damiao er nemlig oprindeligt fra Portugal, hvor lønomkostningerne til udviklere ikke er nær så høje som i Danmark. Der vil man kunne få fem udviklere for 100.000 kroner om måneden i Portugal, som man ville kunne få to eller tre for i Danmark.

“Og der er ikke noget, der fortæller mig, at der er en særlig stor forskel i kvaliteten af arbejdet. De har de samme evner,” forklarer Anibal Damiao, der allerede har hjulpet startups og portugisiske udviklere sammen.

Hensigten bag tweetet var altså ikke at starte et nyt rekrutteringsfirma med fokus på billige udviklere, men blot at tilbyde sig som match-maker og connecte de to parter. Altså en hjælp for community’et i både nord og sydeuropa.

“Hvis man er en bootstrapped startup, og ikke har et teknisk medlem på holdet, så synes jeg, at det er den bedste løsning. Og så kan man altid tilknytte en lokal mentor, advisor eller ven, der har en teknisk forståelse for at reducere potentielle udfordringer i samarbejdet med udvikleren. Men der er selvfølgelig mange forskellige måder at gøre det på, og dette er bare en af dem,” forklarer han.

Så står man med idéen til den næste store startup succes, men har en stram økonomi og står uden en udvikler, er det måske værd at overveje at tænke internationalt fra starten.

“Og folk er meget velkomne til at sende mig en direct message på Twitter. Hvis folk kommer med et konkret behov, så forsøger jeg gerne at introducere dem for de rigtige mennesker,” siger Anibal Damiao.

Skriv et svar