Arkiver

Nyheder

2 mio. genstande solgt på Drinkster.dk

Drinkster.dk, hjemmesiden hvor man kan bestille sin bytur online, er på rekordtid gået fra at være et lille startup, til nu at være en landsdækkende portal. Drinkster.dk er ikke længere et hyggeligt sideprojekt for de tre stiftere – det er en fuldtidsbeskæftigelse for 12 mand. Drinkster.dk er nu online i 17 byer og har på den gode side af 25.000 brugere, alt sammen på lidt over 1 år.

Over 2.000.000 genstande solgt online
Serieinvestoren, Jesper Buch, investerede i Drinkster.dk og teamet bag i slutningen af maj 2012. Siden har det taget fart og meget har ændret sig.

”Vi gik fra at have en simpel it-løsning, hvor brugeren fik en SMS med en kode, der skulle oplyses på baren efter ankomst. Nu har vi en integreret løsning med stedernes kassesystemer, samt en QR-baseret løsning, vi selv har udviklet, som er implementeret de første steder,” fortæller Mads Schjølin, Direktør og it-ansvarlig.

”Selvom det har været en superhård start, på et utroligt svært marked, så har vi gjort alt hvad vi kunne, for at holde kadencen. Vi arbejder i døgndrift, og har fået nogle superdygtige mennesker med ind over – og det begynder at lysne så småt nu,” beretter Mads Lund, medstifter af Drinkster.dk.

Fik inspiration fra andre koncepter 
Man hører ofte om iværksættere, der vågner op midt om natten, med deres geniale idé. Sådan foregik det ikke for drengene bag Drinkster.dk.

”Vi var ret fascineret af de store offline markeder der gik online. Jesper Buch førte salget af pizza fra butikken til internettet, siden har han også haft en finger med i spillet hos bl.a. Miinto, som har taget salget af tøj online. Vi ønskede at gøre det samme med byturen – altså sørge for man kunne bestille et bord, nogle flasker eller bare et par drinks online med en god rabat på,” udtaler Mads Lund.

Idéen bag Drinkster.dk er ligetil: Drinkster.dk tilbyder billige drinks og bordpakker med helflasker til barer og natklubber. Tilbud på online-happy hour, bordbestilling, køb af spiritus, champagne, og/eller shots samt gratis indgang og fri bar hele natten er nogle af de tilbud, unge i nattelivet kan finde på Drinkster.dk. Via smartphone apps til både Android og iPhone eller via hjemmesiden købes et tilbud – kvitteringen sendes som SMS til mobiltelefonen, som efterfølgende vises i baren, og så får man, hvad man har bestilt.

Iværksættere med en alternativ baggrund
Både regeringen og opposition ønsker, at flere akademikere prøver kræfter af med iværksætteri, men netop hos denne del af befolkningen, finder man ikke mange iværksættere. Alle tre medstiftere har lange uddannelser bag sig, men er det en fordel eller en ulempe som iværksætter?

”Jeg tror faktisk at det er en ulempe i den initiale fase. Vi fandt hurtigt ud af, at vores akademiske tilgang til tingene gjorde, at vi ventede for længe og tænkte for meget over vores valg. Her var det godt, at vi havde Jesper Buch til at vise os, hvor skabet skulle stå, selvom han måske kan være lidt hård til tider,” griner Mads Lund og fortsætter:

”På den anden side kan vi nu mærke, at når man går fra et lille hyggeprojekt til at være en landsdækkende portal, så kommer uddannelsen til sin ret. Så for at svare på spørgsmålet om en lang uddannelse er en fordel eller en ulempe som iværksætter, så må svaret være både og. Jeg er i hvert fald glad for at kunne sidde med til budgetmøder, og faktisk forstå hvad deres menes med, hvad nutidsværdien af en investering er, samt når revisoren spørger om, hvordan diverse poster skal klassificeres, så ved jeg faktisk hvad fordele og ulemper er.”