Arkiver

Nyheder

Dansk start-ups nye software forhindrer 3D-printning af skydevåben

Den danske 3D-printervirksomhed Create it REAL har udviklet ny software, der genkender og forhindrer 3D-printning af skydevåben. 

3D-printning skabte internationale overskrifter, da en 3D-printet plastikpistol blev affyret for første gang i maj måned af den 25-årige amerikanske studerende Cody Wilson. Efter testskydningen har tegningerne af Cody Wilsons pistol floreret på internettet, så det stod enhver frit for at downloade og eventuelt 3D-printe pistolen. Og selvom 3D-printning af skydevåben nu er ulovliggjort i USA og andre lande, er det stadig muligt at finde tegninger af pistolen. Nu har en ung, dansk 3D-printervirksomhed udviklet software, der genkender tegninger af skydevåben og forhindrer 3D-printning heraf.

Netop den aktive fildeling på internettet gør det svært for myndigheder over hele verden at kontrollere 3D-printningen af skydevåben, men med den nye software fra Create it REAL bliver det nu muligt at begrænse våbenprintning.

Create it REALs nye software scanner alle 3D-filer, der bliver åbnet på en computer. Under scanningen af 3D-modellen matcher softwaren modellens karakteristika med et skydevåbens karakteristika. Hvis visse træk stemmer overens, vil softwaren ikke tillade brugeren at hverken se eller printe 3D-modellen.

Af sikkerhedsmæssige årsager er skydevåbnets karakteristika ikke lagret på brugerens computer og kan derfor ikke ses.

Direktøren for Create it REAL, Jérémie Pierre Gay, forsikrer, at [quote]”softwaren ikke vil forhindre printning af andre 3D-modeller end skydevåben.”[/quote]

 

 

 

Skriv et svar