Arkiver

Nyheder

Nyt samarbejde skal gavne unge iværksætterspirer

Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise, der er en privat erhvervsdrivende fond med det almennyttige formål, at flere unge bliver uddannet til entreprenørskab, har indgået en samarbejdsaftale med Dansk Erhvervsfremme.

Men hvad skal der egentlig til for at fremme iværksætterlysten blandt de unge?

Formålet mellem samarbejdet mellem Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise og Dansk Erhvervsfremme er at styrke kompetencerne i innovation og iværksættere hos unge under uddannelse – lige fra grundskoleniveau til de videregående uddannelser.

Konkret er der blandt andet tale om, at Dansk Erhvervsfremmes medlemmer kan sparre med elev-/studentervirksomheder om for eksempel virksomhedsopstart i forbindelse med iværksætterkonkurrencerne Company Programme og Start Up Programme.

Entreprenørskabsundervisning giver positive resultater
Noget kunne tyde på, at fokus på iværksætteri under uddannelsen gavner de unges iværksætterlyst. I en rapport med den sigende titel ‘Effektmåling af entreprenørskabsundervisnings i Danmark – 2013 ’, præsenteres resultaterne af målinger i et langsigtet forskningsprojekt, der netop omhandler effekten af entreprenørskabsundervisning. Konklusionen er, at der både i folkeskolen, på ungdomsuddannelserne samt universiteterne er en større iværksætterlyst.

”Nye målinger blandt børn og unge viser, at entreprenørskabsundervisning øger deres lyst til at være iværksættere. Samtidig bliver de unge mere entreprenørielle, det vil sige at elever i folkeskolens ældste klasser starter og leder flere fritidsaktiviteter, mens universitetsstuderende starter flere virksomheder under studierne,” opsummeres det på Fonden For Entreprenørskabs hjemmeside

Resultaterne af målingen er selvsagt positive, men spørgsmålet er, om iværksætteri er noget man kan lære de unge, eller om det er et spørgsmål om personligheder. Hvad synes I – havde iværksætterundervisning gjort nogen forskel for jer?

Skriv et svar