Arkiver

Nyheder

Breaking news: Vivino får 60 millioner i investering i Serie A runde

Det danske startup Vivino, som er verdens største vin-app, offentliggører i dag en ny Serie A investering på 60 millioner danske kroner, dette gør det til en af de største seria A-runder nogensinde. Pengene kommer fra eksisterende investorer Skype-cofounder Janus Friis, SEED Capital, Creandum samt den nye investor Balderton Venture Capital, der virkelig har bevæget sig ind på det danske marked først med investering i Opbeat og nu i Vivino.

Det er en tydelig stolt og berørt Heini Zachariassen vi fanger over telefonen.

“Jeg er utrolig glad og stolt på teamets vegne, og over at vi har kunnet få en investering i denne størrelse, jeg tror faktisk det er den største a runde nogenside i Danmark”, siger Heini Zachariassen til Trendsonline.dk og fortsætter.

“Det er meget sjælden at man får så meget arbejdsro i en virksomhed af vores størrelse, men det er det denne store runde betyder for os”.

Co-founder og CEO Heini Zachariassen siger at den nye investering hovedsagligt skal bruges til produktudvikling og til at styrke Vivino globalt. Som Heini fortalte i vores podcast med ham og til TechBBQ så har udviklingen af Vivinos app indtil videre udelukkende foregået med ansatte i både Ukraine og Indien, men nu vil ledelsen lade udviklingen lede af nyansættelser i København:

”Min partner og jeg har arbejdet med outsourcing i ti år og er blevet ret skarpe til det. Men der er ingen tvivl om at man kan få utrolig meget ud af at have sine udviklere helt tæt på sig, og vi leder derfor nu efter udviklere her i Danmark til både iPhone, Android og web versioner,” siger Heini Zachariassen.

Vivino har i dag over 1,3 millioner vine og giver brugerne i hele verden information om vinen, dens oprindelse, pris og andres anmeldelser. Vivino benytter en unik OCR teknologi, som har vist sig at være yderst succesfuld, og har efter et år på markedet, mere end 1 million brugere verden over. Hver måned bliver der scannet tæt på 2 millioner vine på Vivino, sammenlignet med 80.000 for kun et år siden.

“Det er meget tilfredsstillende, at vi er den første vin-app som har opnået en investering på dette niveau, og specielt at samtlige investorer igen deltager denne gang, siger Heini Zachariassen. “Deres entusiasme over Vivino og vores ret voldsomme vækst, bekræfter virkelig både vores strategi og accepten af det vi laver.”

Endnu et skoleeksempel
Niels Vejrup Carlsen fra SEED Capital kan heller ikke få armene ned og er utrolig glad for de igen har bevist at de kan finde de rigtige startups og sammen føre dem skridtet videre til en større investering.

“Det super dejligt, det er top fedt det er der ingen tvivl om. Vi er super glade for at vores forretningsmodel, med at spotte og udvikle de tidlige selskaber og herefter tiltrække ny kapital fra større investeringsfonde, begynder at virke”, siger Niels Vejrup Carlsen til Trendsonline.dk og fortsætter
“SEED Capital er stadig største investering i Vivino og vi er glade for at være med og med det markedspotentiale og den position som Vivino har er vi klar til at indtage en markedsledende position på et marked som ingen har sat på”

Både Niels fra SEED og Heini fra Vivino sammeligner markedsstørrelsen med musikbranchen og hvis man kigger på musikbranchen så er der rigtig mange spillere der vil være den foretrukne platform / tjeneste for consumeren. Men indenfor vin er det noget helt andet, her er der ifølge dem ingen der har sat sig på Wine-retail. Det er tydeligt det er et meget stort marked og ifølge en blogger tilbage i 2011 så havde markedet en værdi på $30-40 milliarder alene i USA.

Et tilfældigt møde
Det var et tilfældigt møde der var med til at skabe den første kontakt med Balderton Venture Capital. Heini mødte Roberto Bonanzinga fra et lille års tid siden og efter en kort snak hvor Roberto der fortalte at han selv var ivrig bruger af Vivino, men samtidig ikke vidste at den var dansk, var første forbindelse til dem født. Efter flere snakke i slutningen af sidste år, der blev intensiveret i år kom Vivino på plads med en aftale med dem som medinvestor.

“Balderton kigger altid efter gode entreprenører, som tilbyder noget af værdi for et stort marked, og med en klar plan for at bygge en bæredygtig og profitabel organisation.” siger Roberto Bonanzinga, partner i Balderton Capital.”

“Vi investerer primært i innovative, europæiske virksomheder, som er med til at ændre landskabet. Vivino møder omtrent alle kriterier vi søger, og vi tror de får stor succes når de for alvor slår igennem i Nord- og Sydamerika.”

Kontoret på Amager bliver fyldt godt op
Investeringen er i hus og nu er fokus at flytte udviklingen hjem til Danmark og her vil kontoret på Amager snart tælle 25 i stedet for de 12 mand der sidder der nu. Desuden vil der indenfor en kort og overskuelig fremtid blive åbnet et kontor i USA der skal stå for at få det rigtige afsæt i det amerikanske marked. Og med den store investering har de ro på til at få deres forretningsmodel helt på plads, og som Niels Vejrup fra SEED Capital afslutningsvis siger det.

“Vivino har et fantastisk potentiale og nu er der fire stærke fonde. Vivino har kørt en række eksperimenterer de sidste seks måneder, der viser vi kan tjene penge, så nu handler det om at skalerer og udnytte det kæmpe potentiale der ligger for Vivino.