Arkiver

Nyheder

Room For Change puster nyt liv til prøverummet

Room For Change vil forny oplevelsen af at bevæge sig ind i omklædningsrum og bygge bro mellem online og offline tøjkøb. Bag konceptet står fire studerende, der efter sommerferien er klar til at hellige sig projektet 100 procent.

Da der i begyndelsen af måneden blev afholdt EM i Entreprenørskab i Belgien, løb to danske grupper af studerende med tre ud af seks priser. Topscoreren af de to var “Room For Change”, der lagde grundstenene til deres koncept for en ny og forbedret prøverumsoplevelse på Erhvervsakademiet i Viby, hvor de alle fire læser den nye PBA i Innovation og Entrepreneurship

“Dan (Høgh Vium), Nanna (Svendsen) og jeg har taget en markedsføringsøkonom uddannelse, og Morten (Buzejka Trads) er uddannet multimediedesigner, og udover det er han medejer hos Skipper Ib. Vi fire fandt allerede sammen i et team tidligt på uddannelsesforløbet. Vi har det samme høje ambitionsniveau og komplementerer hinanden, da vi er meget forskellige,” siger medejer Doris Julia David.

“Ideen til konceptet bag Room For Change opstod ud fra en tilfældighed. Morten så sig selv bagfra med en kort forsinkelse på en overvågningsskærm i en tøjbutik. I teamet har vi talt om oplevelsen, hvor vi også synes, at det kan være svært at se sig selv ordentligt bagfra, og hvordan tøjet sidder, når man står i et prøverum. Vi har sidenhen arbejdet på flere forskellige features, som kan implementeres i de fysiske butikker for at bygge bro mellem off- og online verdenen. En lille tilfældig oplevelse har altså efterhånden udviklet sig til et helt koncept.”

Masser af medgang

Teamet har ind til videre mødt stor interesse og velvilje omkring projektet, hvilket blandt andet indebærer en masse god kritik fra deres samarbejdspartnere. Derudover mener gruppen også, at Erhvervsakademiet i Viby fortjener en tak for det gode netværk, som har hjulpet Room For Change godt fra start. Derudover har de flotte priser (INTEL Innovation Award og Accenture Responsible Leadership Award) ved EM i Entreprenørskab naturligvis også hjupet på selvtilliden.

“Deltagelsen i EM har budt på mange oplevelser. Vi har et internationalt koncept og har nu vakt interesse på nogle forskellige markeder. Deltagelsen har yderligere udvidet vores netværk internationalt, og dét, at vi har vundet Intel prisen og ASE Awarden, vil hjælpe os videre i processen om realisering af vores koncept. Det var første gang, at vi skulle pitche og agere på engelsk, men det har ikke været en byrde overhovedet. At være med til eventen i Belgien, Liége, har styrket os og vores virksomhed, og vi har fået konstruktiv kritik,” siger Doris Julia David.

I praktik i egen virksomhed

Efter sommerferien er planen, at de fire bag Room For Change skal i praktik i egen virksomhed og arbejde videre med at udvikle og sælge konceptet til diverse tøjkæder.

“Det vil betyde, at vi går på fuld tid og kan arbejde koncentreret med konceptet. Vi har fået CVR nummer, og er dermed en etableret virksomhed,” forklarer Doris Julia David og fortæller, at man ikke nødvendigvis vil holde sig udelukkende til tøjbutikker.

“Vores koncept er Born Global, og vi har hidtil ikke set et koncept, som vores. Potentialet er stort, og vores produkter er skalerbare. Vi ser derfor også, at konceptet, med nogle justeringer, kan bruges i andre brancher.”

 

Skriv et svar