Arkiver

Nyheder

Simpel bogføring med Bogført.dk

Bogført er udviklet i protest mod den almindelige, -”vi gør som vi plejer” holdning til bogholderiet. Målet har i stedet været at lave et system, der gradvist bliver klogere, med henblik på at reducere den tid det tager at registrere bogføringsmateriale. Bag Bogført.dk står Casper Bach og Martin Kristensen, begge er uddannet revisorer ved BDO ScanRevision i Aalborg. Sidstnævnte har Trendsonline.dk været så heldige at interviewe.

Bogført er et fuldstændigt økonomisystem, der giver revisorer og bogholdere mulighed for at udføre deres bogholderiarbejder markant hurtigere end de gør det i dag. Der er tale om en arbejdsmetode, der reducerer registrerings- og afstemningstid ved bogholderi. Bogført er markant anderledes end andre økonomisystemer, da det ønsker automatisk at udføre så meget af indtastningsarbejdet som muligt for systemets brugere.

”Hastighedstest hos landets største revisionsvirksomheder viser en tidsbesparelse på 46% i gennemsnit og bedste resultat på 72%,” fortæller Martin Kristensen og fortsætter:

”Vi giver vores virksomhedskunder den største detaljegrad, et meget dybere og bredere kendskab til hvad de brugere deres penge til, samt hvad de tjener deres penge på. Herudover letter vi den proces og den tid, der i dag bruges på at håndtere bilagsmateriale. Virksomhedskunden kan blot tage et billede af en kvittering med sin mobiltelefon, og bogført kan selv læse og kontere bilaget. Bogført kan faktisk lære selvstændige erhvervsdrivende at bogføre”

”Livet er for kort til bogføring”
Bogført opstod optil momsopgørelsen for andet kvartal i 2007. Som så mange andre revisorelever og bogholdere arbejdede Casper og Martin til langt ud på aftenen.

“Casper og jeg sad på hvert vores lille kontor og svedte i vores langærmede skjorter og presfoldede bukser – revisors ”dresscode” tager ikke højde for sommer. Hvad værre var, at vores venner var til grillfest og nød livet i selskab med hinanden og masser af kolde pilsnere,” fortæller Martin

På et tidspunkt i løbet af aftenen mødes de ved kontorets fælles kaffeautomat. Her kommer de til at diskutere det arbejde, de sidder og udfører. Deres fælles holdning er at – ”Livet er for kort til bogføring!”

Sådan opstod de første spæde ideer til Bogført.

Fokus på trods af udfordringer
Udviklingen af Bogført er direkte afhængig af de likvide faciliteter, de har til rådighed. Bogført er et stort og kompleks system, der er designet fra bunden, og dette har resulteret i en betydelig investering i udvikling af et stykke software, som alle stemplede som værende umulig at udvikle. Derfor har arbejdet med fremskaffelse af likviditet, ifølge Martin, været mildt sagt omfangsrig.

”Helt fra begyndelsen af projektet har alle omkring Casper og jeg konstant fortalt os, at det vi ville have Bogført til at gøre, ikke kunne laves. I disse situationer, har det være meget svært at holde hovedet koldt og bevare fokus. Især da usikkerheden begyndte at gnave, -”har alle ”nej”-sigerne alligevel ret?”. Uden hinanden havde det været umulig, at holde fokus og løse de utallige problemstillinger der mildest talt dagligt har truet projektets overlevelse,” fortæller Martin og fortsætter:

”Her tre år efter står vi med et system, der gør nøjagtig det, vi vil have det til at gøre. Det der har holdt os oven vande, har været ønsket om at VILLE ændre verden! Samt en god portion stædighed, blod, sved, tårer og MEGET hårdt arbejde!”

En anden udfordring har været i forhold til salg. Da Bogført i juni 2012 stod klar med sin betaversion, og var klar til få de første brugere, var der ingen revisionsvirksomheder, der havde lyst til at bruge et nyt system som de første.

”Måden vi gjorde det på, har været ved at ringe til alle revisionskontorer i Danmark og derigennem finde det ene revisionskontor, der kunne overtales til at være den første. Det var meget svært! Vi holdte fokus i vores salgsstrategi ved konstant at analysere, alt hvad vi foretog os, og om vi blev bedre til at sælge. Det gjorde vi,” konkluderer Martin

Verdens hurtigste og mest intelligente bogføringsprogram
Martin forklarer, at deres salg mod revisorer vil blive voldsomt intensiveret igennem en salgskanal ved Elbek og Vejrup og også hos dem selv internt, og at det skal skabe vækst. De vil gøre det via fremhævelse af brugercases, deltagelse på diverse revisorseminarer, branding af Bogført offentlig og udrulning af Bogført ved landsdækkende revisionsvirksomheder.

”Vi ved at bogført er verdens hurtigste og mest intelligent bogføringsprogram… Alle virksomheder har de seneste år haft fokus på en ekstrem omkostningsreduktion specielt på produktionssiden. Vi kan tilbyde dem effektiviseringen i administrationen,” forklarer Martin

Målet er desuden, at de i løbet af foråret 2014 kommer på tre internationale pitch events, så Bogført også kan blive kendt i udlandet.

”De næste seks måneder skal bruges på salg og branding af Bogført. Alle revisorer og bogholdere skal have set Bogført, og samtlige nystartede virksomheder skal have kendskab til Bogførts services. Bogført skal være det mest brugte system til håndtering af ukomplekse virksomheders bogholderi,” afslutter Martin.

Hos Trendsonline.dk ønsker vi Casper og Martin held og lykke med Bogført – vi vil, som altid, følge udviklingen.

1 kommentar

Skriv et svar