Arkiver

Kategorier

Nyheder

Creative Destruction – Tech kontorfælles med tre meter til vandet

Creative Destruction er et kontorfællesskab for tech startups. Det er et sted hvor ligesindede iværksættere arbejder, networker, lærer og sparrer med hinanden.

Vi har tidligere interviewet Mikkel Fabricius der er co-founder of Creative Destruction og med i startuppet Købstaden. Creative Destruction beoere tæller en bred vifte, lige fra konsulenter, til ecommerce og til e-sports. Teknologi er fællesnævneren og der er aldrig langt til inhouse eksperthjælp eller samarbejde, hvad end det er kode, marketing eller bogføring.

Unik bygning til unikke startups
Stedet startede januar 2012 og founderne havde kendskab til bygningens ejer og fik lov at bosætte sig der midlertidigt i et lille hjørne af bygningen. Sidenhen kom flere og flere til og i dag er huset fyldt med kreative sjæle der skaber en god atmosfære side om side.
Huset er over 600kvm fordelt på to etager. Det er en unik bygning med rå stil og masser af charme. Oprindeligt har det været et gammelt pakhus og hedder også officielt Pakhus 11. Den rå bygning i de eksklusive omgivelser giver en helt unik atmosfære. Og Mikkel og de andre foundere faldt pladask for det, da de så det første gang og syntes det var perfekt for iværksættere.

“Både lokation og pris er lige noget for iværksættere, for vores kendskab til bygningens ejer giver os mulighed for at kunne tilbyde husleje til fuldstændig usammenlignelige pris, som er en brøkdel af normalprisen for en eksklusiv kontoradresse som dette. Det er priser som du ellers kun kan få 2 kvm kælderrum i Sydhavnen for”, siger Mikkel Fabricius til Trendsonline.dk

Der findes mange rigtig gode kontorfællesskaber og nye popper op på daglig basis. Men hvad skiller Creative Destruction ud fra de andre?

“Vi fokuserer på tech og det er vores fællestopic, der binder os sammen og giver basis for sparring og samarbejde.”, siger Mikkel til Trendsonline.dk

“Ydermere er vores beliggenhed også i særlig grad noget der kendetegner os. Vi bor i en flot fredet bygning på Dampfærgevej, 3 meter fra vandet. Så der er aldrig langt til inspiration eller en softice ved den lille havfrue.”

I dag sidder der omkring 50 mennesker Derude, både enkeltpersoner der arbejder freelance, til teams af 4-5 mand, der er på jagt efter den næste investeringsrunde.

På kun halvandet år som de har eksisteret, har der været en massevis af succeshistorier. Nogle af dem, der var med fra starten, sidder der endnu og andre er fløjet videre.

“For at nævne nogle af de startups der er her, kan nævnes: Sortesokker der er en webshop bestående af ét produkt; IsTilFest der har stor succes med at sælge isterninger på nettet; Steamferry der sælger e-cigaretter; eller GOIMBA der arbejder med noget så særligt som e-sports betting. Vi er en broget, kreativ flok.”

Der er stadig plads til flere fremadstormende startups og Creative Destruction har flere modeller der matcher de fleste startups behov.