Arkiver

Content PartnereFintech

Tech-toolbox: Magick.nu – Computerne hjælper til bedre online valutahandel

Denne artikel er en del af vores content-partner program og er lavet sammen med CFIR, der sætter fokus på IT-finans startups. CFIR arbejder for at skabe vækst og innovation mellem finans og it, tiltrække og udvikle flere højværdijob samt forbedre mulighederne for eksport af danske finans-it-virksomheders services.

Magick.nu vil gøre det nemmere for tradere, at vælge de rigtige handler, det hele handler om hastighed, timing og præcision og det er præcis det fokus det danske startup Magick.nu har. De har udviklet et værktøj til tradere, der kan gøre dem meget bedre og med et team der selv har en baggrund indenfor trading, har de skabt et værktøj der kommer til at give brugere af Magick.nu mange fordele

Magick er et værktøj, der skal hjælpe den enkelte trader med at blive endnu bedre. Dels ved at kunne lave hurtige analyser i markedet. Dels ved konstant at kunne holde øje med markedet, og ved at give traderen besked, når der sker noget vigtigt. Med Magick bliver det muligt for den enkelte trader at få adgang til effektiv Computer Assisted Trading.

”Det værktøj, traderne får hos os, kræver, at de har en strategi for, hvordan de gerne vil handle inde i deres hoved. De har en risikoprofil, de har en ide om, hvad de gerne vil handle, de ved i det hele taget, hvordan og hvornår de gerne vil købe, når de selv kigger på markedet. Vi gør det muligt for dem at få hele den strategi ud af hovedet og ind i computeren,” forklarer Mikael Breinholst, som er co-founder i Magick.

Ifølge Mikael er der mange gode grunde til, at man skal få computeren til at hjælpe. For det første er der hele følelsesaspektet. Den menneskelige psyke, som normalt driver værket, er influeret af følelser. Man kan blive bange for at løbe en risiko, når chancen byder sig, selvom man egentlig havde bestemt sig for, at det var en god ide. Sådan reagerer en computer ikke. Den er helt sikker på, om der står 0 eller 1, om en kurs har krydset en bestemt værdi.

”…og så skal computeren ikke hente kaffe eller gå til møde. Så derfor har du allerede vundet en hel del ved at lade computeren hjælpe dig med at handle,” siger Mikael smilende.

Den anden store fordel ved at bruge computeren er, ifølge Mikael, at den kan lave beregninger meget hurtigt. Informationer, som en trader vil bruge 10 minutter på at hente fra forskellige kilder, kan en computer hente på et splitsekund. Og så bliver den aldrig overvældet af for meget information.

Den tredje fordel er, at computeren aldrig sover. Den kan følge med konstant. Derfor var det også et naturligt valg at lægge Magick i skyen, så traderens pc ikke behøver stå tændt. Deres serverer klarer det hårde arbejde, og traderen skal bare have sin strategi puttet ind i systemet, så holder systemet konstant øje med markederne.

Traderen er stadig bag rattet
Til spørgsmålet om, hvorvidt computeren vil tage magten fra traderen, opstiller Mikael de to ekstremer på, hvordan deres system kan bruges:

”I den ene ekstrem har vi dem, som opstiller regler, som computeren handler efter – man behøver ikke selv holde øje. Den gennemfører handlerne for en, når de valgte kriterier er opfyldt. I den anden har vi dem, som bare vil have besked, når et eller flere kriterier bliver opfyldt, og så kan de reagere ud fra overvågningen,” siger Mikael.

Professionel computerassistance til alle
Et af store salgspunkter for Magick er deres Computer Assisted Trading, hvor computeren hjælper dig med at håndhæve din strategi. En kendt teknologi. Så hvad er det, der gør Magick interessant for tradere?

”Mange af de komponenter, som vi tilbyder, har de helt store aktører på markedet adgang til – eller i hvert fald tilsvarende komponenter. De har råd til at ansætte egne programmører og analytikere til at lave meget af det samme som vi gør,” forklarer Mikael.

Mikael drager en parallel til vejrudsigten – her gælder det om at have en masse computerkraft og den bedst mulige model til at gætte fremtiden. Men her påpeger Mikael, at vejrudsigten heldigvis er tilgængelig for alle og ikke kun for en lukket kreds.

På samme måde er Magick i gang med at bygge den bedste teknologi og de bedste modeller inden for handel, men i stedet for at gemme teknologien væk i en stor hedge fond, har de lavet et multibruger-interface, som almindelige tradere har råd til at købe sig adgang til. Det er altså mængden af brugere, der gør, at de kan levere et dyrt produkt til en billig pris.

Umiddelbart kommer det nye altså i højere grad i det klientel, de vil levere til, end i selve produktet:

”En af nøglestenene i Magick er, at du ikke behøver at kunne kode noget, hvilket ellers er kotymen i dag. Og skal du have hjælp til at programmere, er det besværligt, det tager lang tid, og det koster penge. I stedet har vi skræddersyet det til, at alle skal kunne bruge det. Det er et helt andet user-interface, som er meget mere intuitivt og nemmere at arbejde med end det, der findes nu. Du får din strategi ind via drop-down-menuer og -bokse, så det minder om mange af de andre programmer, man arbejder med til hverdag – hvilket er markant anderledes i forhold til, hvad der ellers findes til private,” forklarer Mikael.

Magick er altså et værktøj til den enkelte trader og små fonde, der dels gør det simpelt og semi- eller fuldautomatisk at handle, og dels giver adgang til et hurtigt analyseværktøj.

Tankeløse tradere
Et program, der automatisk kan handle for dig, lyder som en drøm for pengefolk uden forstand på handel, som gerne vil tjene flere penge, end deres bank kan tilbyde dem i rente. Men så simpelt er det desvære ikke:

”Intelligensen, der skal finde de gode investeringer i markedet, kommer fra kunden. Så en kunde, der ikke aner, hvad han laver, kan ikke få noget fornuftigt ud af vores system. Magick blander sig ikke i, om din strategi er god eller dårlig. Men den kan håndtere strategien for dig. Så dem der ved, hvad de laver, kan få rigtig meget ud af Magick,” siger Mikael.

FAKTABOKS:

Pris og praktik:
Magick er browserbaseret og ligger i skyen, og kræver derfor ikke andet hardware end en internetadgang. Forretningsplanen går ud på, at man køber et abonnement på tjenesten.

Prisen kommer til at ligge på ca. 75 kr om måneden for en demokonto, så man kan prøve værktøjet med fiktive penge, inden man sætter sin opsparing i spil.
Den fuldt funktionsdygtige pakke forventes at komme til at ligge på ca. 750 kr i måneden – med mulighed for at tilkøbe forskellige ekstra features.

Værktøjet er allerede nu i en lukket beta, men en officiel og færdig launch forventes at komme senere i 2013 via www.magick.nu.

Denne artikel er en del af vores content-partner program og er lavet sammen med CFIR, der sætter fokus på IT-finans startups. CFIR arbejder for at skabe vækst og innovation mellem finans og it, tiltrække og udvikle flere højværdijob samt forbedre mulighederne for eksport af danske finans-it-virksomheders services.

1 kommentar

Skriv et svar