Arkiver

BusinessNyheder

Sommerskole skal skabe flere iværksættere i Esbjerg

Sommerskole for elever fra Erhvervsakademi Sydvest, Aalborg Universitet samt UC Syddanmark skal hjælpe de studerende med at teste og internationalisere deres forretningsidéer.

I løbet af sommeren har 26 studerende fra Erhvervsakademi Sydvest, Aalborg Universitet samt UC Syddanmark deltaget i IDEA Summer School, der er arrangeret af National Innovation Center ved Erhvervsakademi Sydvest. Som en del af sommerskolen var eleverne også på besøg på London University, hvor de blandt andet fik testet og internationaliseret deres forretningsidéer samt skabt nye og gode kontakter.

Blandt underviserne på dette års sommerskole var Thomas Wiborg Steen, der står bag virksomheden Computerfriends, der tilbage i 2010 vandt Venture Cup. Han har tidligere selv deltaget som elev på IDEA Summer School.

“Jeg har været på flere camps afholdt af IDEA. Det var her ideen til vores virksomhed for alvor fik form, og i dag er vi i fuld gang med at realisere drømmen. Sommerskolen bør være et obligatorisk kursus for alle unge iværksættere, siger han.

Håber på iværksættere i Esbjerg

Sommerskolen bliver støtte af Esbjerg Kommune med 650.000 kroner, og kommunen håber da også at få valuta for pengene i form af flere iværksættere, der starter deres virksomhed op i Esbjerg frem for at flytte til de større byer i Danmark.

“Vi vil gerne skabe gode rammer for iværksætterne her i Esbjerg Kommune. Derfor er det naturligt for os at støtte et projekt som IDEA Summer School. Sådan et ophold er med til at trække innovative ideer fra udlandet hjem til Esbjerg, siger Thomas Reil, der er kommunikationschef hos Esbjerg Kommune.”

 

 

Skriv et svar