Arkiver

Nyheder

Sepior får investering til at beskytte cloud-data mod hacking

beskytter dine data

Danske Sepior får millioninvestering fra SEED Capital og DTU Symbion Innovation til at beskytte virksomheders cloud-data mod hacking ved hjælp af avanceret kryptografi. Første produkt beskytter data i fildelingstjenester (Dropbox, Box, Google Drive etc.) mod hacking.

Når virksomheder anvender cloud-løsninger som for eksempel fildelingstjenester, placerer de fortrolige oplysninger hos leverandøren af cloud-tjenesten. Det udgør et sikkerhedsproblem – især hvis hackere bryder ind i cloud-systemet. En oplagt løsning er at kode data, så uvedkommende ikke kan læse dem, selvom de får fat i dem.

Det danske startup Sepior har udviklet en løsning, hvor data krypteres sikkert og nemt uden at virksomheden skal installere hverken hardware eller software.

”Om 5 år tror jeg, at vi vil se tilbage på brugen af cloud-tjenester i dag som det vilde vesten. Det at sende dybt fortrolige virksomheds-data ubeskyttet ud til diverse cloud-leverandører bliver helt uacceptabelt. Til den tid vil kryptering af cloud-data være standard for alle virksomheder af en vis størrelse,” uddyber Nicolaj Højer Nielsen.

Krypteringseksperter og erfarne iværksættere bag Sepior
Teamet er det absolut vigtigste for et startup og her står Sepior med rigtig gode kort da de har nogle af de bedste indenfor kryptering. Ivan Damgård er en af verdens mest citerede forskere inden for kryptografi og medstifter af Cryptomathic. Jakob I. Pagter er teknisk direktør i Sepior. Jakob har en ph.d. i datalogi og mange års erfaring med udvikling af krypteringssoftware via sin ansættelse som chef for Alexandra Instituttets Security Lab.

Nicolaj Højer Nielsen er administrerende direktør og medstifter af Sepior. Nicolaj er serie-iværksætter og er blandt andet medstifter af den danske it sikkerhedsvirksomhed CodeSealer, som har udviklet en løsning, der beskytter blandt andet netbanker mod hacking. CodeSealer har senest fået venture finansiering fra VF Venture og har en række nordiske banker som kunder.

Eksisterende krypteringsløsninger er ikke gode nok
Flere virksomheder har forsøgt at løse problemet ved hjælp af krypteringsteknologi, så data bliver krypteret, inden de når cloud-leverandøren. ”De eksisterende løsninger til kryptering af data i eksempelvis fildelingstjenester er bare ikke gode nok,” fortæller Jakob Pagter, som er teknisk direktør i Sepior og chef for Alexandra Instituttets Security Lab:

”Nogle er baseret på, at virksomheden skal implementere hardware eller software lokalt. Det er for dyrt og ufleksibelt for de fleste virksomheder. Andre løsninger kræver, at man overfører sine data til en betroet tredjepart i skyen, som så krypterer data, inden de sendes videre til andre cloud-leverandører. Men det flytter bare sikkerhedsproblemet fra den ene cloud-leverandør til den anden,” uddyber Jakob Pagter.