Arkiver

Nyheder

Investment Lab bringer investeringer frem i lyset

Startupbootcamp vil give nystartede virksomheder en indsigt i, hvad en investor egentlig går og overvejer, når vedkommende overvejer at sætte penge i en startup.

Som nystartet startup er der mange nye opdagelser at skulle gøre sig erfaring med. En af dem kan være at finde risikovillig kapital fra eksempelvis angels og venture kapital selskaber. Hvis man er interesseret i at finde ud af, hvad der foregår på den anden side af bordet, så inviterer Startupbootcamp til Investment Lab på Københavns Rådhus d. 8. oktober.

Eventet er gratis, og temaet er investeringer og forhandling af et term sheet. Her får deltagerne lov til at møde Jakob Ekkelund fra SEED Capital, som fortæller om, hvordan det er at være den tidligste VC i Skadinavien, og hvilke tanker der går gennem hovedet, når der investeres. Angel investor og CEO i Libratone Tommy Andersen vil også fortælle om hans oplevelser som investor, mens Heini Zachariassen, CEO i Vivino, fortæller om hans oplevelser med Vivino, og hvordan man driver sit startup til at få investering.

Udover oplægsholderne vil der også blive afviklet et rolespil. Her vil Martin von Haller fra Bird&Bird først gennemgå et termsheet, inden selve rollespillet begynder med førnævnte som advokat, Jimmy Fussing fra Sunstone Capital som investor og tidligere CEO i Just-Eat Klaus Nyengaard som startup. De tre skal forhandle og nå til enighed om et termsheet, og fra Startupbootcamp lover man, at der kommer knald på.

“Det er interessant for os at afholde, fordi vores startups i huset skal have alle de inputs og oplevelser, som de overhovedet kan få. Og når nu det er muligt at få så fede speakers, er det jo bare en fed måde at samle folk på,” fortæller Alexander Almegaard fra Startupbootcamp om eventet, der også besøges af Launchpad Denmark.

Det er dog ikke kun for de startups, der allerede er en del af Startupbootcamps programmer. Så det skal altså ses som et arrangement for hele miljøet, der helt konkret skal forvente sig et arrangement, der forsøger at belyse de forskellige aspekter af investeringer.

“Man kan sige, at det er en måde at tage et ret kompliceret emne, som investering og forhandling af termsheet, og så bringe det ud i offentligheden og tage det op på en anden måde, så det ikke kun er noget, man snakker med VCs direkte om – hvis man altså har den kontakt,” siger Alexander Almegaard.

Skriv et svar