Arkiver

Nyheder

Mikkel Svane fra Zendesk på visit i København

Et samarbejde mellem Connect Danmark, Silicon Vikings og SCALEit blev i går afholdt med CEO Mikkel Svane fra Zendesk som hovednavn. Eventet “How Silicon Valley can take startups to the next level” havde temaet “Go Global…. now!”.

Det var et proppet CSE på CBS, Frederiksberg, der tog imod Mikkel Svane, CEO fra Zendesk. Det danske startup Zendesk relocatede til San Fransisco og har i dag omkring 500 ansatte fordelt på flere forskellige kontorer over landegrænser. Trendsonline nåede også at tale kort med Mikkel Svane inden eventet, men har et podcast i kikkerten.

Han besvarede spørgsmål om startups og digitalisering med entusiasme, og ser store muligheder i at bygge netop tech virksomhed. Han nævner at internettet som platform er en fantastisk integrerende mulighed, at barriers to entry er lave, og at det handler om at få noget traction.

Find traction og penge – det er nøglen. Vis traction, så kommer resten. Og så hjælp dine kunder med at være mere succesfulde.

Netop funding var et emne, som flere gerne vil have svar på, og til det var svaret: “Vent så længe som muligt med at fundraise – det er en pain in the a–“. Selv om Zendesk har vokset sig stor, så vækster de endnu i så høj en hastighed, at de, ifølge Mikkel Svane, i den forstand endnu er et startup. Der er heller ingen planer om at forlade posten i Zendesk. Lige nu handler CEO rollen mest om at drive forretning, og han fortæller hvordan der stadig er nye udfordringer hver dag. Samtidigt fortæller han, at han ikke ville starte ny virksomhed fra bunden bunden igen: “I don’t think I could do this again!”, griner han på amerikansk-dansk.

Et af de spørgsmål, som Mikkel Svane var meget klar omkring, var hvordan Danmark er uklar omkring hvilken industri vi er særligt dygtige i. I Silicon Valley er tech startups, muligvis som det eneste sted i verden, defineret som en industri for sig selv, og derfor er det også en forretning som bliver taget meget seriøst af organisationer og politikere.

Eventet på CSE blev i går prioriteret til fordel for et møde med en minister i Dublin. Zendesk hjælper gerne (det danske) ecosystem med netværkskontakter og opmærksomhed – og til eventet i går blev det også til flere gode råd til de spirende iværksættere, der var fremmødt.

Vi forsøger at få et podcast med Mikkel Svane, som vi kan bringe senere på året.

Skriv et svar