Arkiver

Nyheder

Peakium Spaces – Start en virksomhed på 2 minutter

De to unge iværksættere, Dan Schultzer på 27 år og Kasper Christensen på 23 år, kan allerede kalde sig serieiværksættere. Nu har de sammen skabt betalingssystemet Peakium Spaces, og er begge bosat udenfor Danmark. Dan Schultzer har givet Trendsonline en rundtur i deres historie og forretning.

team_dan_schultzer

Peakium Spaces er en løsning, der giver mulighed for at oprette sin egen hjemmeside og tage imod et engangsbeløb eller løbende betalinger på nettet. Kunderne kan betale med forskellige løsninger som kredit kort, paypal, bankoverførelse eller bitcoin.

Det kræver ingen teknisk forståelse eller behov for at gå igennem lange forhandlinger eller papirarbejde med NETS/PBS for at komme igang.

“Vi er to partnere der står bag betalingssystemet, og vi er begge bosat udenfor Danmark. Jeg (red. Dan Schultzer billede th.) er bosat i Mexico City, og rejser rundt i latin amerika og Kasper Christensen (red. billede nedenfor tv.) har nu bopæl i Chiang Mai, Thailand, med fokus på det asiatiske marked, primært Singapore og Hong Kong.”

team_kasper_christensen

De to founders mødtes for år tilbage og har lavet mange startups sammen siden da. Seneste er Peakium Spaces. I 2007 lavede Dan en målorienteret business gruppe for engagerede unge, der ville lære investering, iværksætteri og finansiel uafhængighed.

Nogle år senere var Dan så bosat i Mexico og startede Dream Conception sammen med Kasper Christensen, så de har nu haft en del startups under hånden. Med deres første startup, en live chat løsning, var målet at lære hvordan de kunne bootstrappe et startup, og ”sprang sådan set bare ud i det uden nogen forberedelse”, fortæller Dan Schultzer.

Ideen til Peakium startede, som et klassisk tilfælde, med et problem. Dan og Kasper havde fået nok af besværlige og bureaukratisk internetbetalinger og løste deres egne problemer ved at starte konceptet Peakium, som er en simpel indbetalingsløsning.

Peakium er agnostisk i forhold til betalinger, hvilket gør det muligt for virksomheder at tage imod alle former for betalinger og lettere tilpasse sig lokale forhold.

En videreudvikling af kerneproduktet blev til Peakium Spaces 

Da de havde bygget Peakium, fik Kasper ideen til at videreudvikle kernen til Peakium Spaces.

”Med Peakium løste vi vores egne problemer, og vi talte så om, hvordan vi kunne bruge Peakium til mere end bare at være en løsning for abonnementsbetalinger i sig selv. Der kom idéen til Peakium Spaces, med inspiration fra Medium.com.”

Peakium Spaces gør det muligt at starte en online abonnementsservice i løbet af 2 minutter. Man behøver ingen teknisk viden, det er bare at sætte sin idé i verdenen og begynde at sælge alt fra månedlig special øl, til at hjælpe hjemløse med et måltid mad. Systemet koster et endnu ikke fastsat beløb om måneden, men det er gratis at teste sin idé, indtil første salg. Dem der har købt et early-bird seat, vil dog få uendelige spaces den første måned.

De bruger Peakium som deres backend til at styre betalinger. Den endelig front-end teknologi er ikke besluttet endnu, men det bliver enten RoR eller PHP. De er stadig i gang med at validere systemet overfor deres kunder. Dan og Kasper har haft nemt ved at få Peakium Spaces ud i verdenen, og de mener ikke selv, at de har haft nogle store udfordringer – endnu.

”Det er dog en helt anden historie med vores andre startups, hvor det til tider har været ekstremt hårdt” uddyber Dan.

En af grundene til, at de endnu ikke har haft store forhindringer ligger muligvis i deres tilgang til projektet. Det de har gjort anderledes denne gang, er at søge kundekredsen først, og derefter har de bygget den tekniske platform. De har af egen erfaring lært, at det er essentielt at vide, hvad kunderne søger – og det skal ikke kun være antagelser, men valideret viden.

”Vi ser vores kunder som investorer med de 10 dollars de betaler for early bird seats. Det er vigtigt at være hurtig ude, og validere at vi er på rette vej”.

De to unge iværksættere har valgt at fokusere på fleksibilitet med målet i øje.

”Vi arbejder med en meget strammere tidsplan end de fleste. Der går sjældent mere end uger mellem ide og produkt” forsikrer Dan.

Han understreger dog, at tidsplaner ikke altid overholdes, så i den lærerige proces er fleksibilitet nødvendig for at tilpasse sig nye situationer, samtidig med at bevare det overordnede mål og holde visionen i live.

En word-of-mouth vækststrategi

Vækststrategien for Peakium Spaces er bygget på personlige anbefalinger. Indtil nu har de vokset ved at kunder anbefaler Peakium Spaces til deres vennekreds, og denne strategi bevarer de indtil videre.

”Peakium bliver bygget op som mini-brand lige nu, dertil er en super kundeservice, og et lækkert system – dét er sådan vi vinder kunder. Og så er vi åbne for investorer.”

Dan Schultzer vil gerne give tilbage til økosystemet og tilbyder alle Trendsonline læsere at tage kontakt til ham, hvis I ønsker en snak om deres erfaringer med at drive et startup.

Vi opfatter Dan Schultzer og Kasper Christensen som inspirationskilder for andre danske iværksættere, der ønsker at starte virksomhed i udlandet. Vi opfordrer altid gerne flere, til at tage springet og med Peakium Spaces kan man starte på kun 2 minutter.

Held og lykke til Peakium teamet!

Skriv et svar