Arkiver

Nyheder

DataLab Hackathon med åben data fra SKAT

SKAT nye virksomheder Trendsonline

CPH Data Drinks inviterede sine MeetUp medlemmer til DataLab Hackathon, som en del af Digitaliseringsstyrelsens Open Gov Camp 2013. Open Knowledge Foundation Danmark, eller OKFN-DK, er en dansk NGO, som er en del af et globalt netværk. De arbejder for at udbrede åben data og særligt brugen af den åbne data.

Niels Erik Kaaber Rasmussen skrev om DataLab eventet på deres egen blog:

“En workshop – DataLab – omhandlede videreanvendelsen af offentlige data. Repræsentanter for den offentlige sektor bidrog med datasæt og domænespecifik viden, mens programmører havde mulighed for at visualisere, analysere og sammenkoble data på forskellig vis. Skat havde et særligt interessant datasæt med, idet de havde samlet en stor sample over 20-50-årige københavneres skatteoplysninger – et langt større detaljeringsgrad end hvad man idag kan finde via Danmarks Statistisks Statistikbank. Formålet fra Skats side er at søge inspiration til mulige visualiseringer af skattedata med henblik på en klarere formidling til offentligheden.”

SKAT, som deltog i eventet, har længe været online på Twitter og har fået meget positiv respons ud af deres meget aktive Twitter-profil Skattefar. Til DataLab Hackathon havde SKAT medbragt et datasæt og en åben attitude.

Hvis du er interesseret i Open Data og det offentlige, så hold øje med de næste events. Trendsonline har samlet lidt af feedbacken fra eventet der blev afholdt i går på Dansk Design Center i København.

Skriv et svar