Arkiver

Nyheder

GenieBelt har fået en $ 0,5 million i funding

Det danske startup GenieBelt har i dag meldt ud, at de har modtaget en halv million dollars i funding. Det har taget teamet nogle måneder, men det har nu lykkedes dem, især gennem deres netværk, at arbejde sig til en stor sum penge af et netværk af Business Angels. Denne funding skal hjælpe GenieBelt gennem deres næste udviklingsfase; beta-test.

Serieiværksætter Klaus Nyengaard, som flere af vores læsere måske vil kende som den tidligere CEO af Just Eat, er også co-founder af GenieBelt, og tidligere i dag lækkede han den store nyhed på Twitter.

GenieBelt er en collaborativ platform, der skal hjælpe byggebranchen ind i det nye århundrede. Klaus Nyengaard har skrevet en kort historie på sin blog, hvor han deler nyheder og erfaringer om hans mange projekter. Om historien bag GenieBelt skriver Klaus Nyengaard:

“I started doing research in the area, which – despite my fascination with big construction machines and power tools – is not that familiar to me, but then (the usual story) I started meeting a couple of people that had a much more personal angle on the Construction industry, and also supported the idea, i.e. Nikolaj/CTO and Joachim/everything-commercial.But the big event that took this forward was meeting Gari who just happens to have a construction engineering background and was putting together the pieces of his own start-up with two other guys (Francisco Kacper). Their project was as a starting point more narrow than what I was considering (they still won Venture Cup twice though), but Gari and his team did have a longer term plan. And so it began …”

Mens andre industrier er revolutioneret af en digitalisering, der har vendt op og ned på magtforhold og processer, så har den omstændige projektledelse forbundet med store byggeprojekter stået forholdsvis stille. Det stærke team, som Klaus Nyengaard ovenfor beskriver, har besluttet sig for at rykke ved branchen med mantraet “Powering Up Construction”. Trendsonline talte tidligere i dag med co-founder og CEO, Gari Nickson, som fortalte lidt mere om planerne for GenieBelt.

GenieBelt_TheGenies_GariNickson

Gari Nickson fortæller hvordan 80% af folkene involveret i et byggeprojekt befinder sig fysisk on site og derfor har digitaliseringen været længe om at tage fat i denne branche. Teamet bag GenieBelt tager udfordringen op, og ser en mulighed i at de fleste har en smartphone på sig i dag.

Platformen gør det muligt at samle alle informationer og al interaktion ét sted, modsat de redskaber, som byggebranchen gør brug af nu. Derudover kan alle involverede parter selv indtaste deres informationer, og kommunikere med beskeder og notifikationer.

GenieBelt har netop launchet deres nye hjemmeside, hvor man kan skrive sig op til deres beta-udgave.

“We are starting with a very active network of people that we trust to be beta-testers. The next couple of months, we will be building, and iterating, creating the very best commercial product.  The first quarter of 2014 will be beta-testing,” siger Gari Nickson til Trendsonline.

Gari fortæller også, at da de beta-tester et B2B produkt, er det vigtigt at de får bygget det bedst mulige produkt, som er klar til professionel brug. Der er ikke, på samme måde, som når man beta-tester et B2C produkt, plads til nogle større fejl. GenieBelt bygger “one seamlessly integrated system”, som Gari siger det.

Fremtiden for dette startup er naturligvis “world domination”, som kommer efter en grundig periode med beta-tests og sandsynligvis også en funding runde til, når produktet skal lanceres på europæisk plan.

Trendsonline ønsker GenieBelt et velfortjent tillykke, og vi glæder os til at følge op på deres erfaringer med byggebranchen og B2B beta-tests!