Arkiver

Nyheder

CBIT får 10 millioner i investering i stor angelrunde

Det danske startup CBIT får 10 millioner i investering og gør klar til at indtage Europa med deres webservice til wellness-, frisørsaloner, fysio- og zoneterapeuter. CBIT er et point of sales system, der foruden at være et kasseapparat hjælper butikkerne med at holde styr på aftaler, skaber et loyalitetsprogram overfor deres kunder og giver dem en nem service til at markedsføre deres services.

CBIT blev startet af Thomas Bjørk, Jesper Lazarotti og Morten Weber i 2003 og siden haft en organisk vækst. De har været igennem en stor udvikling siden Jesper Knudsen, som i dag er bestyrelsesformand i startuppet, tog plads ved bestyrelsen. Der er nu blevet udviklet en helt ny skalérbar strategi, ændret på ledelsen og tiltrukket en stor angel-investering, der skal gøre dem klar til at penetrere markederne bedre og potentielt opkøbe andre spillere.

CBIT har bootstrappet sig til deres succes i dag og nået en cash breakeven på næsten 20 millioner. De har bygget en platform, der ifølge Jesper Knudsen har en klar value proposition og et stort potentiale, men før de kom så langt, var der følere ude fra business angels og andre i investeringsmiljøet, som også fandt CBIT projektet interessant.

Fejl på fejl fristede

Som startup kan det være svært at vide hvilken vej man skal gå, og man eksperimenterer rigtig meget i starten, fordi man hverken er sikker på marked, kommunikation eller eksekvering.

“De var klassiske iværksættere, hvor strategien stak både til højre og venstre, og som jeg plejer at sige til dem med et smil på læben, så havde de lavet samtlige fejl, som man næsten kan gøre som startup. Det var, udover et super behageligt founder-team, også det jeg fandt ufatteligt besnærende ved CBIT og var en af grundene til, at jeg gik ind i startuppet som bestyrelsesformand”, siger Jesper Knudsen.

Efter Jesper kom ind i selskabet havde han en snak med den daværende direktør, og efter lange samtaler blev de enige om at finde en direktør der kunne udføre strategien til punkt og prikke, mens Morten Weber kunne fokusere på sine styrker inden for salg og forretningsudvikling. Christian Samsø, der tidligere har været bl.a. hos Skandiaweb og Northcap Partners, blev valgt efter flere samtaler hvor kemien passede helt perfekt. I starten af 2013 blev kursen og strategien strammet op og lagt.

“Jeg kender Jesper rigtig godt fra tidligere, og efter at have fået præsenteret CBIT og lavet en due dilligence af produktet, markedet og teamet, var der ikke meget tvivl. Derfra tog det ikke lang tid, før vi havde lavet en aftale, og jeg var blevet en del af det”, udtaler Christian Samsø til Trendsonline.dk over telefonen, inden han haster ind til et møde.

Gør klar til Serie A runde

Denne investering, der blandt andet er kommet fra en gruppe aktive engle og et lån gennem Danske Bank og Vækstfondens vækstkaution / vækstlån, giver CBIT mulighed for at trykke endnu mere på speederen og bygge organisationer op i lande tæt på Danmark. Når de har et endnu tydeligere bevis på at deres model virker i andre markeder og vertikaler, går de efter en serie A runde i løbet af 2014.

“Vi regner med at fordoble omsætningen næste år og min. tredoble antallet af kunder”, siger Jesper Knudsen til Trendsonline.dk og fortsætter

“Hvis vi følger vores planer og strategi, så bliver vi endnu mere attraktive for nogle af de større investorer, der har været ude med følehornene og selvfølgelig andre VC’ere globalt set.”

Det er herligt, når champagne propperne springer, og dette er endnu et tydeligt eksempel på, at der er penge at hente mellem de startups der er blåstemplede, har den helt rigtige forretningsidé og traction i markedet. Vi forsøger i øjeblikket at få en podcast aftale i stand med Morten Weber, for at høre hele historien fra en af founderne bag CBIT.

Update 17.24: Vi undersøger i øjeblikket hvilke investorer, der er med i denne runde og vender tilbage

Update 20.31
Nu har vi taget en snak med Jesper Knudsen som er bestyrelsesformand i CBIT og han har reddet trådene ud.

“Det er ikke vf ventures der er kommet med penge.Det er gennem Vækstkaution / Vækstlån. 5 millioner kommer fra engle, resten kommer fra danske bank og vækstfondens vækstkaution / vækstlån”, siger Jesper Knudsen til os, efter, som han selv siger at, ordlyden “Vækstfonden” har skabt en del furore.

Vi er klar over at overskriften måske er lidt misvisende, nu hvor vi har fundet ud af at nogle af pengene er kommet via lån.