Arkiver

Nyheder

Airtame teamet rykker på flere fronter – Jonas fortæller

Trendsonline var til Demo Day hos AppGarage på DTU og tog en ny snak med CEO og co-founder Jonas Gyalokay om den pludseligt eksploderende interesse for Airtame. 

Tidligere i år bragte Trendsonline et interview med Airtame, hvor teamet fortalte, at planen var at crowdfunde deres HDMI dongle igennem Kickstarter. Siden har Airtame skiftet til crowdfunding-portalen Indiegogo med målet $160.000. Første dag fik de $29.000, efter seks dage var $100.000 rejst og Airtame blev Project of the Day. Mandag i denne uge ramte Airtame sit mål på Indiegogo og drømmen om trådløs HDMI til alle er nu 100 % fundet.

Airtame kæmper mod giganter
Slogan’et siger det hele: ”Wireless HDMI for everyone”. Visionen bag Airtame er, at du ”skal kunne vise hvilket som helst indhold, fra hvilken som helst computer, på hvilke som helst skærm – trådløst”.

Med giganterne Google og Apple som konkurrenter kræver det, at projektet kommer ud over stepperne. Co-founder Jonas Gyalokay fortæller Trendsonline, at en crowdfunding-kampagne er til gavn for dem i kampen mod giganterne, da det validerer ideen og giver Airtame teamet vigtig feedback.

”Med crowdfunding kan du få socialt valideret din ide og finde ud af, om du skal bruge tid på det. Du kan få feedback i udviklingsprocessen meget tidligt. Så kan du sætte dig på idéen noget før – præsentere dine tanker og prototype og derved sætte dig på ophavsretten i folks bevidsthed.”

”Du kan markedsføre dit projekt en masse igennem portalen, og så kan du selvfølgelig få kapital til udvikling- og produktionsprocessen.” siger Jonas Gyalokay.

Indiegogo greb chancen
Da Trendsonline i september snakkede med Jonas var planen, at Airtame skulle fundes igennem Kickstarter, men den store crowdfunding-portal var for langsom.

“Vi startede med at have det hele klar på Kickstarter, troede vi skulle launche der og ikke kigget så meget ind på Indiegogo, fordi Kickstarter jo er den største. Der står, at det højest tager en uge for at blive godkendt, men vi hørte bare ikke fra dem, overhovedet. Der gik næsten halvanden måned, hvor vi så tænkte, at vi bliver nød til at gøre noget andet,” fortæller Jonas og fortsætter entusiastisk med teamets erfaringer omkring Indiegogo:

airtame_funded

”Da vi tjekkede noget mere op på opsætningen gennem Indiegogo, fandt vi faktisk ud af, at der er mange fede aspekter ved Indiegogo, som ikke er gældende på Kickstarter. Først er fremmest fandt vi ud af at ‘live dollars’ stort set er det samme på de to platforme. Ydermere får du en masse fede statistikker og oplysninger om dine funders. Du har mulighed for at levere flere devices til samme funder og til sidst så er det samlede administrative cut du skal aflevere mindre på Indiegogo end på Kickstarter.”

Med en blanding af direct marketing, personlige emails gennem deres netværk og blogindlæg fra velkendte kilder som reddit og hackernews, formåede Airtame at skabe en stor tiltrækning og opmærksomhed blandt deres kampagne, fortæller Jonas til Trendsonline.

Det store momentum i starten har medført, at teamets koncept havde indbragt deres mål på $160.000 med 30 dage tilbage af deres kampagne på Indiegogo.

Nu skal teamet forberede sig på at udvikle og producere Airtame dongles til de i øjeblikket omkring 2000 personer, der har støttet projektet, inden deres frist: maj 2014.

CES 2014
Succeshistorien stopper dog ikke her. Indiegogo har anbefalet, at Airtame skal have en stand til verdens største konference for forbruger elektronik, Consumer Eletronics Show (CES) 2014 i Las Vegas. En konference, hvor berømte navne som Blu-Ray og DVD tidligere har fået deres debut som verdenskendt teknologi.

”Indiegogo anbefaler hardware projekter, som de mener lever op til det, og hjælper med kontakten, ansøgning og betaling til CES,” siger Jonas, og fortsætter stolt

”Det er en drengedrøm selv at stille op til verdens største consumer konference. Det kommer til at være med tech-orgasmer, sjov og forhåbentlig også noget PR.”

Vinder af AppGarage Demo Day
Den store begejstring kommer ikke kun blandt forbrugerne. I mandags var Airtame til AppGarage Demo Day på DTU, hvor de blev kåret til vinder af et imponerende dommerpanel bestående af blandt andre Startupbootcamp mentor Lars Buch, Northcap Rasmus Bjerngaard og Rockstart Co-founder James Digby.

app_garage_demo_day_airtame_winner
Airtame som vinder af AppGarage Demo Day 2013 (foto: Marius Klausen)

Trendsonline var med til Demo Day og fik lov at prøve Airtame af med Mario Kart, der blev vist på en computer samt projekteret op på to storskærme – trådløst! Det var en prototype og man kunne ikke komme uden om, at der var en meget lille forsinkelse på billedet, men potentialet er stort og demoen skaffede endnu en støtte til kampagnen.

Vi siger mange gange tillykke til Jonas og resten af Airtame teamet! Trendsonline ser frem til at følge op på udviklingen og glæder os over visionen om, at alle skal have adgang til trådløs HDMI.

Trendsonline teamet modtager gerne en dongle, som kan blive testet!

airtame_mario_cart
Airtame bliver vist frem med et spil Mario Kart