Arkiver

Nyheder

Iværksætter-reden åbner for ny ansøgningsrunde

Tilbage i foråret 2013 besluttede et par unge iværksættere sig for at bo sammen og de startede derfor projektet NEST Copenhagen, som vi skrev om her. I dag fortæller Morten Krarup Kristensen Trendsonline om en ny bygning og en netop åbnet 2. ansøgningsrunde, for NEST Copenhagen har endelig fået fast adresse – lige ved Hovedbanegården. Frem til 20. december 2013 kan du ansøge om at flytte ind i denne ivæksætter-rede af likemindede med ideer du vil udklække.

Ifølge National Geographic er evnen til at bygge rede programmeret i den enkelte fugl. Denne adfærd er udviklet i et samspil mellem arvelige egenskaber og miljøet fuglen har levet i, og er ofte fælles for alle individer af samme art. Svaner bygger rede på deres måde, og musvitter på deres. Nogle arter bygger slet ikke rede, som falke og ugler, mens andre arter smider en sjusket samling af pinde sammen, mens nogle udfører et rent mesterværk.

”Hos arter, der bygger ekstremt kunstfærdige reder, for eksempel halemejsen, synes visse tillærte reaktioner også at spille en rolle, selv om den artstypiske redeform stadig opretholdes. Unge fugle kan bygge en mere sjusket rede end ældre, erfarne fugle, og det tyder på, at de finere detaljer først skal læres ved at prøve sig frem eller måske ved at iagttage øvede artsfæller.”

MortenKrarupKristensenIværksætterne Kristoffer Dorph fra Stamsted, Morten Krarup Kristensen fra Startupbootcamp, Peter Trydeman fra Fodboldprofit, Dan Nielsen fra Create og Marius Klausen fra Airtame, og Maria Flyvbjerg fra Djippo, fandt efterfølgende sammen med Peter Buch, som arbejder med property management og property investment, og har hjulpet iværksætterne med at finde ejendomme. Så i juli 2013 reklamerede NEST Copenhagen for, at de ville bygge deres iværksætter-rede på Skindergade.

Morten Krarup Kristensen forklarer ærligt, at de var overbeviste om at det skulle være den adresse. De fandt flere forskellige parter der var interesserede i at købe ejendommen og starte NEST sammen med dem, men da de endelig skulle til at købe ejendommen blev den solgt til anden side.

”Da vi gik all in og markedsførte NEST, var huset på Skindergade faktisk det eneste vi havde. Vi var overbeviste om, at vi ville få problemer med at finde investorer, samarbejdspartnere og ansøgere, men det viste sig at være en helt anden verden.”

I løbet af halvanden uge havde iværksætterne modtaget 47 motiverede ansøgninger af ekstremt velkvalificerede personer og et par uger efter have de flere investorer og samarbejdspartnere på hånden.

“Der var vi sikre ret sikre på at den var safe, alt spillede. Men så blev vi ringet op at huset var blevet solgt til anden side og så var det tilbage på tegnebrættet. Det var en rigtig nederen følelse at skulle skrive ud til alle ansøgerne at det altså ikke blev til noget lige med det samme.”

At finde en ejendom i indre København, hvor man kan overtage det hele, eller bare det halve, med det samme er så godt som umuligt erfarede iværksætterne, som ikke bare ville vælge det næstbedste, for at få det til det ske. Det skulle være en bygning, som var i orden fra starten af, og de var overbeviste om at det nok ville tage op til et halvt år, – hvis det overhovedet ville ske.

”Vi valgte dog at give den en skalle mere, det synes vi at vi skyldte communityet med alt den opbakning, vi havde fået! Og cliche agtigt nok oplevede vi – it’s darkest just before the dawn.”

14 dage efter at NEST gruppen havde mistet Skindergade, blev de kontaktet med en mulighed for at bygge iværksætter-reden på Reventlowsgade 10, lige ved Hovedbanegården. Desværre var det ikke noget der skete fra den ene dag til den anden, så det tog yderligere den næste halvanden måned på at få en aftale på papiret og få skrevet under, – men det er nu lykkedes, og NEST Copenhagen flytter ind kun 2 måneder senere end det egentlig havde været planlagt med Skindergade. Morten Krarup Kristensen fortæller glædeligt:

”Det fedeste er, at huset vi står med nu både ligger bedre, er bedre og også billigere.”

NEST Copenhagen åbner derfor nu for ansøgningsrunde nummer to. Det er alligevel næsten et halvt år siden at de havde ansøgningen åbent sidst, og de har derfor kontaktet alle tidligere ansøgere og spurgt om de stadig er interesserede. Men gruppen af etablerede iværksættere leder også efter nye personer, der kunne være interesserede i at blive en del af deres co-living space.

Tidsplan:

 • 9. december – 20. december: Ansøgninger modtages.
 • 20. december – 26. december: Ansøgere udvælges, og nuværende boliger kan opsiges.
 • Februar og Marts: Generalforsamlinger og Board of NEST Copenhagen udvælges.
 • 1. april 2014: NEST Copenhagen åbner dørerne og 20 iværksættere flytter sammen.

NEST facts:

 • Der er 4 lejligheder på Reventlowsgade 10, som ligger lige ved Hovedbanegården.
 • I lejlighederne er der til sammen 20 værelser i størrelsen 10 til 26 m2.
 • Hver lejlighed har 2 indgange, 2 badeværelser og et stort køkken.
 • Grundhuslejen bliver 4.300 – 7.100 DKK om måneden ekskl. forbrug.

De foreløbige roommates har haft travlt siden sidst:

 • Marius Klausen, en af co-founderne, haft kæmpe succes med sit nye projekt Airtame, som lige har rejst over 1 mio. kr. på Indiegogo.
 • Peter Trydeman er næsten færdig med hans bog om fodboldøkonomi.
 • Maria Flyvbjerg, med Djippo, og Dan Nielsen, med Gate to Create, er begge ved at sparke deres virksomheder godt igang.
 • Kristoffer Dorph har haft travlt med Stamsted, men har ved siden af skabt et nyt spil til android der er lige på trapperne.
 • Morten Krarup Kristensen har netop afsluttet årets Startupbootcamp program med Investor Demo Day på Rådhuset.

Det ligger naturligt i vores adfærd at ville bygge rede, og iværksætterne bag NEST Copenhagen har fundet et samspil mellem denne arvelig bygge-egenskab og dét iværksættermiljø de selv lever i. Løsningen er en iværksætter-rede med adresse lige ved Hovedbanegården. Om denne ivæksætter-art bygger kunstfærdige reder vil kun tiden vise, men med denne iværksætter-rede er der hvert fald dannet grundlag for at unge og erfarne kan lære af hinanden og iagttage øvede artsfæller.

Nest_apartments_gard