Arkiver

Nyheder

Ny webshop samler produkter fra nordiske museer

Museumsgaver hitter i udlandet, og det samme gør Norden. De to trends har en ny webshop, CultureNordic, forenet ved at samle de bedste nordiske gaver fra en række museer i Norden. Det handler både om kulturformidling og om gode gaver.

For få uger siden gik webshoppen www.culturenordic.com i luften som en kulmination af den store efterspørgsel på museumsgaver og på nordisk stil.

CultureNordic skaber et samlet butiksvindue for de nordiske museers ikoniske gaver i spændende samspil med kunstnere og designere. På den måde kan hele verden nu købe de verdenskendte nordiske produkter – lige fra Vikingesmykker fra Nationalmuseet til Arne Jacobsens ikoniske vækkeur fra Blixen Museet.
[quote_box_center]”Fordelen ved CultureNordic er at man her på et enkelt site hurtigt kan shoppe fra adskillige kulturinstitutioner, der hver for sig har deres særlige udtryk og kulturelle ståsted”, fortæller Anders Røge fra CultureNordic.[/quote_box_center]
Store udenlandske museer som MOMA og Tate Modern har oplevet en rivende efterspørgsel fra designbevidste forbrugere i både de fysiske museumsbutikker og online. Således slog omsætningen i Storbritanniens museer sidste år alle rekorder, hvor man nåede en omsætning på over en milliard kroner. Og det er ikke længere blyanter og viskestykker, kunderne putter i kurven. Nu er det vaskeægte kulturarv, forvaltet på en intelligent og spændende måde, der får skalaen til at sprænges. Gaver som et David Bowie-særtryk til 6.000 kr. og glasvaser formet som Thomas Edisons oprindelige lyspære til 145 kr. er blandt eksemplerne.

CultureNordic præsenterer blandt andet gaver fra Nationalmuseet og Blixen-museet og har flere på vej for at efterkomme den store interesse for nordiske produkter hjemme og i udlandet.
[quote_box_center]”Vores nordiske kulturformidlere står ikke tilbage i kreativitet eller innovation i forhold til deres, ellers meget større, søstermuseer. Derfor er CultureNordic ikke blot en webbutik, men også en formidling af kultur,” fortæller Anders Røge fra CultureNordic.[/quote_box_center]

Julegaveshoppingen kan begynde på: www.culturenordic.com

Culturenordics nyeste film kan ses her: https://vimeo.com/79967220

Uden navn

1 kommentar

Skriv et svar