Arkiver

EventsNyheder

IVÆKSTprisen 2013 – En stormende aften med imponerende iværksætterhåndværk

For ganske nylig blev seks iværksættere belønnet for deres kreative ideer og innovative produkter. Det stærke felt af kandidater spænder bredt, og det handler om den gode iværksætterhistorie og rollemodeller.

Den femte december blev drømme indfriet og drømme knust, da en udpeget jury og et interesseret publikum fik til opgave at bestemme, hvem der besidder den fornødne opskrift på godt iværksætteri og hvad opskriften i øvrigt går ud på.

IVÆKSTprisen har siden 2008 profileret dygtige iværksættere, og uddeles hvert år i den mørke julemåned. Proceduren for at vinde de eftertragtede priser, sker gennem to simple faser; indstillings- og stemmefasen. Disse to faser handler ikke om mere end det der ligger i ordene, og helt lavpraktisk skal der i indstillingsfasen indstilles de iværksættere som publikum ønsker at præmiere. Stemmefasen overtager herefter, hvor det interesserede publikum indgiver deres voteringer og krydser fingre for god vind i konkurrencen.

Forskellige ideer, forskellige priser og et tv-kendt vært
To iværksættere skulle helst ikke være ens, og alle de nominerede til IVÆKSTprisen adskiller sig også milevidt fra hinanden. Hertil findes seks vinderkategorier, herunder; Årets Væksteventyrer, Årets Born Global, Årets Idealist, Årets Kvindelige Iværksætter, Årets Vovehals og Årets Unge Håb.

Med mange om buddet på bedst iværksætteri, synes alle brancher repræsenteret og det kunne formodes at både jury og publikummerne har siddet med hovedpiner og grå hår over at skulle vælge de rigtige vindere.

Hæder, ære, anerkendelse og gyldne, mousserende bobler stod parat til de heldige vindere hos Deloitte i København, som udover at huse arrangementet også er medsponsor på vækstportalen IVÆKST. Der var sørget for godt værtsskab i form af Huxi Bach, og trods naturens stormfulde luner over det ganske danske kongerige, var det vidst en rigtig god aften for de 300 fremmødte gæster.
Der skal fra Shopsonline.dk-redaktionen falde et massivt tillykke til de velfortjente vindere, og vi kipper videre med flagene for de øvrige nominerede projekter og foundere.

Vinderne

Årets Væksteventyrer,
Henrik Teisbæk med projektet Billetto
Billetto er en platform, hvor eventarrangører selv kan oprette events og administrere billetsalg. Billetto er nordens største markedsplads for events og har siden 2010 givet danskerne kulturelle oplevelser, og med nyligt etableret kontor i London og planer om yderligere ekspansion i Europa, fejres Billetto retmæssigt med titlen som Årets Væksteventyrer.

Årets Born Global,
Michael Rude Moncur, Martin Tychsen & Anders Rasmussen med projektet Zerved
Produktet er en app, som skal gøre ventetider nemmere og hurtigere ved offentlige arrangementer og events. Som gæst ved koncertsteder, stadions og festivaller kan man gennem app’en bestille mad, drikke og betale, og få info om afhentningstidspunkt – alt sammen uden at skulle stå i kø.

Årets Idealist
Charline Charli Skovgaard med projektet Fairstyles
Fairstyles, er et kommunikationsbureau som udelukkende gør sig i bæredygtige livsstilsprodukter. Charline ønsker, at forbrugeren skal se det bæredygtige alternativ til dagligdagskøb, herunder beklædning, sæbe, cremer, makeup, møbler og brugskunst. Charline er selvstændig stylist på 20. År, og har arbejdet med medier, shows og kommunikation.

Årets Kvindelige Iværksætter,
Sara Naseri med projektet BUCKY’o’ZUN
Sara vil beskytte verden mod UV-stråler, dette gør hun ved at binde Ozon fast til bl.a. solcremer. BUCKY’o’ZUN startede for fem år siden da Sara var sytten, og hun har siden høstet global anerkendelse, bl.a. i form af  Yale-prisen ”Proof of Principles”

Årets Vovehals
Niels Henrik Ove med projektet Ditlevsdal Bison Farm
Europas største bisonfarm, store dyr på danske marker og en glad founder – Niels Henrik Ove har med bisonavl og bisonbøf skabt et underfundigt projekt, og han kan med rette tituleres vovehals.

Årets Unge Håb,
Mads Lønnberg med projektet Nøddebazaren
Mads sælger nødder, nødderne er fra hele verden og Mads udvælger selv hvilker sorter og slags der skal indgå i hans sortiment. Der er håb i projektet, og skulle en forbruger have lyst til at købe for mere end 500kr., sendes der gratis kokosflager med.

Årets Jurypris
Anders Holch Povlsen, Ejer og øverste chef ved Bestseller A/S
Juryens begrundelse: ” Anders Holch Povlsen er det rendyrkede eksempel på alt det, som Danmark står for og skal leve af. Omstillingsevne, flid og ydmyghed. Dyder som har hjulpet til at manøvrere virksomheden igennem globalisering og teknologiske landvindinger – og positioneret virksomheden stærkere end nogensinde. Vi håber, at Danmark også kan lade sig inspirere. Samtidig forsætter vores ydmyge hovedperson med at involvere sig i nye aktiviteter, skabe nye virksomheder og hjælpe andre med at forfølge deres drømme.”

Tillykke!

 

Skriv et svar