Arkiver

Nyheder

Fra essaykonkurrence til lancering af Lendino

Lendino består af “Lend”, der betyder at låne på engelsk og endelsen “ino”, der er en diminutiv. Så Lendino betyder små lån, hvilket er præcis hvad de tilbyder. Ideen kom af, at der er mange små og mellemstore virksomheder, som ikke kan låne penge i banken.

”Vi oplever at bankerne ikke lever op til deres ansvar om, at sørge for kapitaltilførsel til gode virksomheder” fortæller CEO Asger Trier til Trendsonline.

Lendino har derfor lavet en online platform, der løser problemet ved at lade investorer låne direkte til din virksomhed og på den måde undgå banken. Brugere kan logge ind og ansøge om et lån, mens långiverne kan købe andele i de kreditværdige virksomheder, der ligger på platformen. Lendino tager så et lille administrationsgebyr når lånene udstedes og tilbagebetales.

”Låntagere vil kunne bruge Lendino til at optage lån på bedre vilkår end i banken. Långivere vil kunne opnå et højere afkast samtidig med at de hjælper danske SMV med at få kapital til vækst.”

Det hele startede med essaykonkurrence. CEO Asger Trier og CFO Andreas Christensen mødte hinanden, da de studerede på London School of Economics. Her fandt de deres passion for økonomi og iværksætteri, og siden har de arbejdet på løsningsmodeller til finanskrisen og i 2010 vandt de Udenrigsministeriets essaykonkurrence.

Anledning var ministeriets prisopgave i udenrigspolitik med titlen Finanskrisen og dens konsekvenser for den økonomiske verdensorden. Ud af de ti indleverede essays i konkurrencen lavede Asger Trier fra KU og Andreas Christensen fra RUC den bedste opgave ifølge den uvildige dommerkomite fra Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS). Præmien var 25.000 DKK og gav iværksætterne mere blod på tanden, så de i dag kan præsentere Lendino.

Skærmbillede 2013-12-17 kl. 10.57.31

CTO Esben Bistrup Halvorsen kom med på Lendino teamet i foråret 2013 og medbringer erfaring med IT udvikling.

Deres største udfordring har været at få den regulatoriske struktur på plads, så låntagere og långivere kan være sikre, når de bruger platformen. Derudover har det været essentielt for holdet at holde et højt tempo:

”Vi bruger lean start-up metodologien til at sikre, at vi bruger vores tid bedst muligt og det har gjort os i stand til at holde et højt tempo og effektivt overholde vores deadlines. Vi mener, at vi har ramt den rigtige timing med vores platform. Og der er jo stor efterspørgsel på lån fra små og mellemstore virksomheder i Danmark.”

Lendino er blevet udvalgt til Accelerace Next Step Challenge 1st sprint i kategorien Digitalization. 2nd sprint er fra Januar til April, og her går Lendino på jagt efter nye investorer og låntagere.

Trendsonline ønsker Lendino held og lykke med lanceringen, og giver et skulderklap for at være med til at hjælpe dansk iværksætteri på vej.