Arkiver

Nyheder

Månedens G2C iværksætterprofil – Maria Flyvbjerg Bo

Gate to Create (G2C) er en non-profit studenterdreven organisation, med en vision om at skabe en entreprenant kultur på tværs af de danske videregående uddannelser. G2C samler og styrker de studenterdrevne netværk og foreninger ved at bygge bro til resten af økosystemet. Månedens G2C iværksætterprofil udvælges af G2C fra deres medlemsorganisationer.

Gate to Create bringer december måneds iværksætterprofil –  den første i en række, hvor vi stiller skarpt på særlige profiler i Danmark inden for iværksættermiljøet.

G2C_MariaFlyvbjergBo

Denne gang er iværksætteren Maria Flyvbjerg Bo i skudlinjen. Maria var nomineret til Årets Unge Håb ved IVÆKSTprisen 2013. Maria står også bag Shooples, bureauet Djippo, og det netop offentliggjorte co-living initiativ NEST-Copenhagen, som åbner dørene i foråret.

Intet opstår uden et udgangspunkt! Men hvordan startede Maria sin karriere inden for iværksætteri?

”Jeg startede min første virksomhed i gymnasiet som 16 årig. Kort fortalt havde virksomheden en elektronisk platform, en webshop, hvor siden solgte produkter fra danske designerbrands  – Jeg havde den i 3 1/2 år. Herefter var det ganske naturligt, at jeg opsøgte iværksættermiljøet, herunder Venture Cup og CSE efter start på CBS, hvor jeg i dag læser Cand. Merc. IT”.

Maria fik sit store gennembrud i 2010, hvor hun kom i finalen ved Venture Cup med Shooples – En E-handelsplatform. Den blev senere lagt ud som freeware, da indtjeningen ikke levede op til grundlæggernes forventninger.

Maria og hendes programmør ville gerne lave en forretning, der kunne være profitable, og hermed var grundlaget lagt for Djippo.

Djippo serviceydelse er kort beskrevet: At visualisere data! Hvis du er i tvivl, hvad det helt præcist betyder, så er du ikke den eneste? Fortvivl ej, Djippo har lanceret sit første produkt (d.5 december) – på vegne af Københavns Universitet. Vil du vide mere? Tryk her.

Professionel virksomhed og frivilligarbejde

Djippo er ikke det eneste aktivitet, Maria beskæftiger sig med udover studiet. Hun er ligeledes en af de seks unikke ildsjæle som star bag NEST-Copenhagen. NEST-Copenhagens formål, er skabe et miljø for nogle af Danmarks kvikkeste og mest lovende hoveder inden for iværksætteri. Et sted der kan samle folk fra iværksættermiljøet på tværs af brancher, regioner, uddannelser og virksomheder – Forening af dem der brænder for iværksætteri. Maria udtaler:

Man møder ofte uforståenhed og rynkede bryn fra ikke-iværksættere, når man fortæller om sine idéer og mål for sin virksomhed. Vennerne forstår ikke altid, hvad man går igennem, når man har sin egen virksomhed”.

Man skulle tro, det var nok aktiviteter, men nej. Maria er også frivillig i studenteriværksætterorganisationen Gate to Create, hvor hun er ansvarlig for det interne forhold til de nu 10 netværk og foreninger i Danmark. Men hvorfor arbejde frivilligt, når man har så mange andre aktiviteter?

“Det er fedt, at man kan danne sine egne arbejdsrammer. Frie tøjler, arbejde på de projekter, jeg selv har stor interesse i, så jeg kan få en større erfaring. Ydermere man møder nogle spændende personer. Netværk er vigtigt, og det kan man også bruge i ens egen virksomhed. Normale studiejobs giver fin løn, men opgaverne er trivielle og man har begrænset arbejdsområder, det frivillige er modsat”. 

Man kan entydigt sige, at Maria har bidraget og bidrager til at fremme og innovere den danske iværksætterkultur. Jo stærkere profiler vi har Danmark, desto mere attraktivitet og funding kan vi trække til – Det vil gavne alle i miljøet.

Marias imponerende historie har hende frem til nomineringen ”Årets Unge Håb” ved IVÆKSTprisen 2013. Projektkoordinator Louise Nielsen hos IVÆKSTprisen udtalte tidligere i år:

” I Danmark har vi brug for en stærk iværksætterkultur der kan sikre fremtidens vækst og velfærd… Derfor fejrer vi med IVÆKSTprisen de rollemodeller, vi alle kan lade os inspirere af til at igangsætte fremtidige iværksættereventyr”.

Forhåbentlig kan Marias historie inspirere jer til at følge jeres drømme!

Skal du have profileret dig selv i januar 2014? Skriv en mail til mig på henrik@gatetocreate.dk, så kan det være, du har den profil vi søger. 

Skriv et svar