Arkiver

Nyheder

Danske dokumentarfilm når nyt publikum med DanishDox

I oktober åbnede DanishDox op for en ny service, hvor dokumentarelskere i hele verden kan opleve danske dokumentarfilm.

De seneste år er streamingtjenester som blandt andre Netflix, Spotify og Viaplay stormet frem, men dokumentarfilm har været en stadig skjult genre. I hvert fald ifølge de tre danske iværksættere, Jimmy Gram Escherich, Frans Josef Meyer og Jonas Honoré, som står bag den nye tjeneste DanishDox.

Jimmy_DanishDox

DanishDox blev lanceret i slutningen af oktober måned, og allerede i løbet af de første par måneder har iværksætterne oplevet pæn succes med deres nye tjeneste.

”Det er ikke fordi, det vælter ind med brugere på DanishDox.com, men kendskabet til os stiger støt og roligt, kan vi se på både visninger af filmene, opmærksomhed fra producenterne og på vores Facebookside, som løbende vokser,” siger Jimmy Gram Escherich ved indgangen af 2014.

Stremingtjenesten gør danske dokumentarfilm tilgængelige i hele verden, hvilket gør det lettere for dokumentarfilmproducenter at nå et langt større publikum, end det tidligere har været muligt.

”De producenter, vi har været i kontakt med her i opstartsfasen, har været meget positive. Denne type tjeneste har manglet, og det er noget, alle kan samles om.”

Jimmy Gram Escherich glæder sig over, at flere producenter allerede begynder at henvende sig selv.

DanishDox er en international platform

Hvilke film, der skal være tilgængelige i hvilke lande, er op til producenterne selv, men indtil videre er tjenesten kun blevet markedsført i Danmark. Det skyldes, at DanishDox falder under kategorien video-on-demand og derfor er underlagt regler om, hvornår filmene må vises.

”Det er vores største udfordring lige nu, at der skal gå et vist stykke tid fra filmene har været vist i biograferne, til de må vises på video-on-demand tjenester, ligesom der er regler for, hvornår vi må vise dem i udlandet. Vi har endnu ikke helt så mange film, som vi håbede, og det er også derfor, vi venter med at markedsføre tjenesten i udlandet,” siger Jimmy Gram Escherich.

DanishDox_logo

Tjenesten åbnede op i oktober med prisbelønnede film som ”Ekspeditionen til Verdens Ende” og ”The Human Scale”. På trods af udfordringerne glæder iværksætterne bag projektet sig til at opleve deres nyeste produkt brede sig til andre dele af verden og være med til at give danske dokumentarproducenter en international platform til deres værker.

”Dansk dokumentarfilm er af høj kvalitet og nyder stor anerkendelse internationalt, men det er ikke mange af filmene, som faktisk bliver set af et bredere publikum. Det er kun ganske få dokumentarfilm, der kan hentes frem på tjenester som Netflix og ViaPlay. Vi håber, at DanishDox.com bliver det samlingssted for dansk dokumentarfilm, vi alle har savnet,” siger Jimmy Gram Escherich.

Trendsonline glæder sig over denne service, der skal hjælpe de danske dokumentarfilm til endnu mere eksponering herhjemme såvel som i udlandet.

Skriv et svar