Arkiver

NyhederUdland

Argentina spænder ben for købelystne forbrugere

Den politiske dagsorden i det pengetørlagte land, Argentina, har taget et drastisk skift, og fremover skal den gængse argentiner punge ud med endnu flere pesos når der handles på webshops.

De hårdtprøvede argentinere, som i forvejen kæmper med en sejlende økonomi, må endnu en gang se sig dikteret af deres korruptplagede regering.

I en globaliseret verden hvor en stor del af forbrugerhandel foregår som nethandel, skal man ikke bevæge sig for langt ud fra den sydlige spids på det sydamerikanske kontinent, før man bliver tillagt ekstra betaling for at importere vare fra det internationale samfund. Argentinas regering har bestemt sig for at fremme den nationale valuta og industri, ved at taksere ekstra told urimeligt højt på alle vare argentinerne køber over nettet – som vel at mærke ikke er indkøbt fra webshops som har adresse i Argentina.

Udover den ekstra told, er der også kommet ekstra bøvl med at bestille og købe produkter, og der spædes desuden op med ekstra papirarbejde, og forbrugeren kan hertil heller ikke længere bestille varerne hjem til egen adresse.

Fra nu af og fremover skal den argentinske forbruger underskrive en deklaration ved et toldsted, det samme sted hvor pakkerne samles og skal afhentes af forbrugeren. Dog har argentinerne mulighed for at købe helt op til 2 produktemner fra internationale webshops, dog må det samlede beløb fra de to produkter ikke overskride $25 (136 kr.)
Handles der mere ind end det forudsatte maximum, skal den enkelte forbruger betale 50% i toldafgift – denne afgift kommer udover alle de andre told- og afgiftsbeløb, som vi andre er bekendte med når vi dyrker e-handel.

Grunden til denne lovfæstelse bundfældes i, at den argentinske valuta er faldet støt de seneste år, og hvor procentfaldet sidste år endte på hele 30%.
Forhåbningerne om den nye lovs virke ligger ved, at Argentina som nation forsvarer deres nationale interesser ved, at fremme den nationale produktion over køb af udenlandske vare.

Lederen af Justicialist Party i Argentina, fastslår over for Financial Times, at det handler om den argentinske industri, og udtaler ”Vi må spørge os selv, om vi vil have argentinsk industri, og argentinske arbejdere”.

Det er naturligvis ærværdigt af den argentinske regering, at beskytte de nationale midler og arbejdspladser, men at sætte en taksering i denne størrelsesorden ovenpå importafgifter og almindelig told, ville nogen måske få en trang til at hæve et øjenbryn.
Flere analytikere henviser til, at denne lovændring ikke vil bevirke de ønskede resultater om at få valutaen på rette kurs, og antyder at loven kun vil have lille effekt i den anledning.

[quote_box_center]”Foranstaltningen er kun et plaster” udtaler Ricardo Delgado, direktør for rådgivningsvirksomheden Analytica Consultora, til Financial Times, og tilføjer ”Det behandler kun symptomerne på faldet i reserverne, ikke årsagen, som er høj inflation”.[/quote_box_center]

Om Ricardo Delgado får ret i sine antagelser om problemårsagen værende høj inflation, og altså ikke kan repareres med denne lovhjemmel, må tiden vise. Indtil da, må de argentinske shopaholics finde det store checkhæfte frem når der skal købes internationalt. Læs hele artiklen på financial times her.

Skriv et svar