CELLS, Copenhagen Entrepreneur Lab for Life Sciences skaber luft under vingerne for nystartede life science virksomheder, med henblik på at få bragt deres forretningsidé til markedet.
CELLS har til formål at omsætte idéer og nye indsigter til konkrete projekter og virksomheder. CELLS vil desuden forbedre betingelserne for at udvikle stærke life science virksomheder, samt uddanne de mest talentfulde unge, til at blive næste generation af succesfulde life science ledere.
Problemet – Eller hvorfor overhovedet etablere CELLS?
Der er områder i verden (såsom Boston, Basel og Israel), der systematisk klarer sig bedre end alle andre, når det kommer til at skabe succesfulde nystartede virksomheder i life science-sektoren. Målt på en række væsentlige parametre – forskning, kapital, stærke eksisterende life science virksomheder – klarer Danmark klarer sig rigtig godt internationalt. Men vi forstår tilsyneladende ikke at udnytte vores gode rammebetingelser og omsætte dem til succesfulde iværksættervirksomheder. Der er en form for ’missing link’ mellem de stærke forsknings-og udviklingsmuligheder, og så adgangen til markeder, kapital og effektiv funktion af life science virksomheder.
“CELLS er et godt initiativ, som jeg støtter fuldt ud. På god ’co-creation’ facon vil projekter blive udviklet mellem de unge og en række dygtige mentorer, og derved forhåbentlig skabe den næste generation af vellykkede projekter. Deltagerne vil få erfaringer, der vil hjælpe dem på vej til at blive den næste generation af serie-iværksættere,” fortæller Anders Hinsby, adm. direktør, Orphazyme.
Fælles for bedste life science klynger omkring i verden er, at de har et stærkt økosystem. Ikke alene har de en stærk underliggende ramme for vækst – men de synes også at have gavn af serie-iværksættere, der har startet flere succesfulde virksomheder. I Danmark mangler vi serieiværksættere – personer der har erhvervet en dyb viden om, hvad det kræver at opbygge og vækste succesfulde virksomheder.
For at udvikle flere succesfulde serieiværksættere har vi to grundlæggende muligheder:
- Vi kan forsøge at tiltrække flere internationale serie-iværksættere.
- Vi kan forsøge at udvikle dem selv. Og vi skal nok gøre begge dele.
Løsningen
For at styrke processen med for at udvikle projekter og næste generation af serie-iværksættere, har vi for nylig åbnet CELLS. Godkendte projekter i CELLS tilbydes kontor- og laboratorieplads i det eksisterende life science økosystem på Copenhagen Bio Science Park ( COBIS ) for at udvikle deres ideer her.
Et projekt i CELLS vil udover kontorfaciliteter få adgang til en række verdensklasse mentorer og specialister, så ideerne kan modnes og udvikles. Lovende forretningsidéer vil dermed have markant forbedrede betingelserne, og dermed chance for at blive til levedygtige virksomheder. På den vis stimuler CELLS således både vækst og jobskabelse indenfor life science området i Danmark.
“Rådgivning fra COBIS hjalp os med at klarlægge rækkefølgen og betydningen af de forskellige opgaver i vores forretningsmodel, som optimerede vores ressourcer og kvaliteten af vores arbejde. Desuden kastede COBIS lys over nye måder at nærme os forskellige aspekter af vores forretningsmodel,” udtaler Jannick F. Larsen, BBIP studerende ved Copenhagen Business School.
Projektet er det første af sin art i Danmark, hvor iværksætterne får hele pakken med kontorfaciliteter, mentorer og coaches. Der udnyttes et potentiale som vi tidligere ikke har udnyttet, i forbindelse med at stimulere iværksætteri og jobskabelse.
CELLS er en brobygger mellem studerende, iværksættere, universiteter og kapaciteter fra etablerede, succesrige virksomheder, der selv har gjort sig erfaringer med iværksætteri.
Fakta: Hvad tilbyder CELLS?
- Adgang til netværk af internationale rådgivere. Brancheeksperter, førende akademiske og serie-iværksættere er tilknyttet økosystemet, som mentorer og coaches.
- Adgang til kontor og laboratorieplads.
- Gensidig feedback fra andre iværksættere.
- Stimulerende arbejdsmiljø i COBIS, som huser mange life science iværksættervirksomheder.