Arkiver

NyhederSustainable Tech

Grøn Omstillingsfond har netop uddelt 25 mio. kr.

Grøn Omstillingsfond har netop uddelt 25 mio.kr. til 40 virksomheder, der blandt andet vil minimere madspild, genbruge udtjente kunstgræsplæner og fremstille strukturtapeter uden brug af PVC.

Vicedirektør i Erhvervsstyrelsen Anders Hoffmann:

Danske virksomheder har gode muligheder for at skabe vækst og arbejdspladser ved en grøn omstilling af deres forretning. Og det er ikke de gode ideer, der mangler. Men det kan være svært for den enkelte virksomhed at finde ressourcer til at sætte gang i omstillingen. Grøn omstillingsfond stiller ressourcer til rådighed for dem, der har ambitioner, vilje og mod til at skabe vækst, men mangler de afgørende ekstra ressourcer.

Fonden har udvalgt i alt 40 projekter. 11 af dem har fået sammenlagt 18 mio. kr. til medfinansiering af en grøn omstilling af deres forretning. De resterende 29 er udvalgt til at deltage i et acceleratorprogram, som Grøn Omstillingsfond, de danske regioner og Bornholms regionskommunes står bag. Programmet giver virksomhederne mulighed for at omdanne deres nuværende forretning til en bæredygtig forretningsplan og samtidigt tjene penge. Programmet består af to faser. I første fase har virksomhederne fået 250.000 kr. til at udvikle deres plan. I næste fase kan de søge om yderligere 1 mio.kr. til at eksekvere planen. Virksomhederne investerer selv mindst det samme beløb i den grønne forretningsplan.

Grøn omstillingsfond har netop åbnet for en ny ansøgningsrunde, hvor virksomheder med perspektivrige grønne projekter kan søge medfinansiering.

Skriver Erhvervsstyrelsen, se mere her.

Skriv et svar