Arkiver

EventsNyheder

Højt ambitionsniveau til Elance BIG IDEA Startup Competition

DARE2mansion dannede en perfekt ramme om Elance BIG IDEA Startup Competion

Stemningen var intens allerede fra start. Om det var de farverige DARE2mansion lokaler – som ligger i det 1300m2 omdannede automekaniker værksted i Nordvest eller om det var den energiske moderator Laila Pawlak – der begejstret styrede aftenens program, vil vi lade være usagt – men der var en tydelig vibe. Og efter første pitch fra Labster – blev stilen lagt.Elance_SteffenHedebrandt

Dette var en aften med passion, høj disruptiveness og 4 unikke ideer med vældigt potentiale. Trendsonline talte med Steffen Hedebrandt country manager i Elance Nordics, som havde budt alle interesserede velkommen til aftenens arrangement.

“Det er stort at se hvad de fem finalister har udrettet med den hjælp Elance har givet dem, til at nå dertil hvor de er i aften.”

Elance har i en international konkurrence formået at tiltrække 800 startups, og til aftenens event, skulle de sidste fem danske finalister Labster, Ateo, M-PAYG, Discue og Roadrunner pitche hvad de havde brugt de 2500 USD til, siden de blev udvalgt.

Med stor entusiasme lagde Tamara fra Labster ud, med en idé om et sensorisk demolab – til at forbedre forståelsen for videnskabelige forsøg. Et projekt som er foundet af Mads Bonde og Maris Magdalenoks og allerede er blevet implementeret og testet af både udenlandske og danske universiteter.

Næste koncept var Ateo, som består af Mads Ellegård, Nikolaj Arstruo Madsen, Jesper Nehm og Christian Nielsen, som vil revolutionere eventmarkedet med at tilbyde spændende og interessante venues for virksomheder til at afholde events og konferencer. Et projekt der blandt andet støttes af Amino.

DSC_1485

Dernæst sprang David Reerman Dizon på scenen og præsenterede M-PAYG. En idé, der ønsker at forbedre et aktuelt behov for bedre elektricitet og lysforhold i underudviklingslandende. M-PAYG består ligeledes af Asger Trier Bing, Nicolai Harbech og Søren Olofsson.

DSC_1487

Discue blev aftenens sidste pitch, da Roadrunner aldrig nåede frem til eventen. Carlos Alaejos Garcia pitchede et nytænkende koncept til et online forum, der på demokratisk vis interagerer forskellige brugere.

DSC_1516

Efter fire meget spændende oplæg, gik Tine Thygesen fra Everplaces på, og berettede om sin vej til at blive CEO for en virksomhed uden, ifølge hende selv, at have nogle forudsætninger for at blive entrepreneur. Og det skabte i den grad også inspiration til aftenens deltagere, deriblandt Géza Bence Molnár, entrepreneur fra Ungarn.

“It has been the most inspiring night, since I moved to Copenhagen 1st of January. This venue has been a perfect place to build valuable connections.”

Mens dommerne voterede, blev alle budt på networking i DARE2mansions bar. Og her fangede vi en af dommerne, Kris Østergård, mens han skænkede os en fadøl,

“Det har virkelig været fedt at se så store ideer her til aften. Super fedt at opleve at nogen tør at tænke stort og ikke har nogle grænser for hvad de vil.”

Efter voteringen, blev dommerne enige om at Labster skulle have vinderprisen, der inkluderede et gavekort til BillysBilling, og muligheden for at gå videre til den internationale Elance BIG IDEA Startup Competition der bliver afholdt 6. februar.

Trendsonline nåede lige at fange Tine Thygesen, for en afsluttende kommentar:

“Aftenens event bød på et SKY rocket ambitionsniveau – med ideer til reelle behov og store problemstillinger. Det har været fantastisk at se, at nogle tør drømme stort! Og det er med glæde jeg kan se at ideer med handling bag, sker hurtigere, på flere niveauer og at flere er blevet bevidste om at entrepreneurskab er vejen frem.”

DSC_1479