Arkiver

Nyheder

Erhvervsstyrelsen: Danske virksomheder går glip af data-eventyr

Danske virksomheder er for dårlige til at udnytte data, viser en ny analyse lavet for erhvervsstyrelsen. Dermed går virksomhederne glip af et enormt vækstpotentiale. Det er især de små og mellemstore virksomheder, som er for dårlige til at udnytte potentialet, mens unge data-drevne iværksættervirksomheder er frontløberne på området.

Betina Hagerup, direktør i Erhvervsstyrelsen udtaler:

“Vi er netop nu på vej med en ny hjemmeside, hvor vi udstiller samtlige data fra styrelsen i en brugervenlig form. Til april holder vi en ”Innovation Camp”, hvor vi udfordrer virksomheder til at udvikle produkter baseret på vores og tre andre myndigheders erhvervsdata”

Rapporten med det mundrette navn ”Big data som vækstfaktor i dansk erhvervsliv” peger på, at virksomhederne mangler viden om de gevinster, der ligger i data, og de har heller ikke de it-kompetencer, der skal til for at udnytte dem.

Trendsonline.dk har tidligere skrevet en guide til, hvordan du må bruge de data din virksomhed samler ind. Læs den her.

Skriv et svar