Arkiver

Nyheder

We shall all die – but not now!

Sådan lød det overordnede tema på februars Startup Weekend Aarhus Health – den tredje Startup Weekend i DK, hvor sundhed og entrepreneurskab blev forenet.

Ambitionerne var skyhøje – og deltagerantallet på 92 vidnede om, at mange gerne vil lave innovativ forretning inden for sundhed. Mikset af entreprenuerskab, design, business, teknologi og health viste nogle ret interessante løsninger – som også blev belønnet i hele fire vinderkategorier.

Bag weekendens program på VIA University College Aarhus Campus N stod 18 organisers, 10 coaches og 10 teams, mens 4 dommere søndag aften udpegede 4 vinder teams.

Vinderidéerne
Forestil dig en virtuel skov på en sengestue. Eller hvad med en simpel interaktionsleg for sygeplejersker og læger, der kan skabe lidt mere glæde personale og patienter imellem? Det var blot to af de fire vindere, der løb med priserne til Startup Weekend Aarhus Health.

Honorable Mention Award
Teamet, der vandt for den mest nævneværdige idé, var ”In My Steps”, som er en app, der giver  kræftpatienter mulighed for fordybelse i følelsestunge emner og bekymringer gennem gåture og frisk luft, som de kan dele med deres pårørende gennem videokommunikation. For hver kilometer brugeren går, donerer udvalgte firmaer et beløb til kræftforskning.

DSC_8098-P25

Overall Winner
”Rehappy” løb med den overordnede vinderpræmie og bestod af Henrik Steen Møller, Christian Lyck Hansen, Mie Juhl Koch, Peter Leedsager, Birgitte Weber og Dimitry Galamiyev. Sammensætningen af softwareudviklere, industriel designere samt ergo- og fysioterapeuter kom på en idé, der visualiserer træningsøvelser på din telefon og samtidig registrerer dine bevægelser. Gør du øvelserne forkert, alarmerer den straks! Dommerne var meget begejstrede over teamets præsentation, og gjorde dem opmærksomme på, at udfordringen ligger i at bench-marke med de mange andre tilbud, der er på markedet ligenu.

DSC_8080-P25

Vinderne løb blandt andet med mentortimer fra eventens 10 coaches og fire dommere samt 500 kr. på et gavekort til Hungry.dk til at samles efter weekenden og planlægge det videre forløb.

Madsfoto.dk, som også er en fast del af Startup Weekend Aarhus Heatlh organiserteamet, tog masser af billeder i løbet af weekenden, hvor blandt andet Aarhus’ borgmester kiggede forbi, health happenings som massage blev tilbudt til de ivrige deltagere, og masser af energi blev forbrændt på gode ideer weekenden over.

DSC_7162-P25 DSC_7590-P25 DSC_2962-P25 DSC_3020-P25 DSC_3024-P25 DSC_3034-P25

 

Skriv et svar