Arkiver

Nyheder

To danske ideer sendes til iværksætteruniversitet i Silicon Valley

Finalen i konkurrencen Danske Ideer 2014 er blevet afholdt, og førstepræmien var en rejse til USA og et ophold i et af verdens mest berømte universiteter.

Det var kun meningen, at der skulle være én vinder, men Industriens Fond og den anden dommer Jannick B. Pedersen kårede endnu en vinder, så i alt to finalister nu kommer afsted til det verdensberømte iværksætter universitet Singularity University i Silicon Valley.

Søren Therkelsen, der også er manden bag Scale.IT, hvor han sender danske startups på en rundtur. Et initiativ, som han laver sammen med Innovation Center Denmark i Silicon Valley. Søren vandt den ene af billetterne for hans app CrowdCare. En app og et informationssystem baseret på GPS så en person med et hjerteanfald lynhurtigt kan tilkalde andre i lokalområdet, så de kan overleve de kritiske minutter før ambulancen ankommer. Og som undertegnede skribent, der selv lige har været på førstehjælpskursus, virker denne idé virkelig ligetil, men samtidig intet mindre end genial.

Den anden vinder var Christian Olesen der havde lavet en cykellygte med indbygget tracking enhed, så man nemmere kunne kommunikere med andre cyklister, og se hvor ens cykel befandt sig henne.

Før Søren Therkelsen og Christian Olesen havde præsenteret deres idéer foran dommerne, havde der været seks unge forskere, studerende og iværksættere, der hver især arbejdede med innovation, teknologi og design på scenen for at præsentere deres ide. Og inden den store overraskelse fra dommerne om en ekstra billet så det ud til at kun én kunne vinde ti uger gratis ophold og uddannelse på Singularity University i Silicon Valley.

“Vi kunne se, at der var behov for at sende både en person med det rigtige drive, og en person med et rigtigt produkt afsted til Singularity University,” siger Jannick Pedersen fra Copenhagen Business Angels og en af de syv dommere i Danske Ideer.

CrowdCare from Søren Therkelsen on Vimeo.

De fire andre finalister var:

Michael Riebel Boesen – ide: The Living Computer
Mark Rees-Andersen – ide: Dianotube
Erdem Ovacik – ide: Donkey Republik
Erik S. Poulsen – ide: ScienceCam

1 kommentar

Skriv et svar